Wesendonck Lieder af Strauss – koncert og foredrag

                                                          PhotoUlrichStrk

                                                                            Ulrich Stærk

I Brønshøj Sognecenter, Præstegårdsallé 5 venter en musikalsk appetizer af de helt sjældne, nemlig en kombineret koncert og foredrag mandag den 8. februar kl. 19.30.

Her har man muligheden for at komme helt ind under huden på de 5 smukke sange, som Wagner skrev til Mathilde Wesendonck’s digte, og hvis man ikke er stor Wagner kender i forvejen, er her et perfekt sted at starte. Wesendonck liederne giver et rigtig godt indblik i Wagner’s følelsesliv og ikke mindst i hans og Mathilde’s sjælevenskab. Richard Wagner tumlede hele sit liv med kærligheden – både i sit stormfulde privatliv og i sine storladne musikdramaer. Det gælder både den erotiske kærlighed, længslen efter den, og smerten over den – og så den kærlighed, der som en åndelig kraft har magt til at forløse verden, et motiv vi kender fra kristendommen.

Efterspurgt koncertpianist

Sopran, Maleen Lundvig vil starte seancen med at synge sangene, suverænt akkompagneret af pianist Ulrich Stærk. Han er en efterspurgt koncertpianist både som solist, kammermusiker og akkompagnatør igennem 25 år. Herefter vil Sognepræst Peter Nejsum føre tilhørerne ind i Wagners univers og give en indsigt i Wagners liv og musikken.  Ulrich Stærk supplerer med Wagnerske klaverstykker, og efter en pause bliver der mulighed for at høre sangene genopført.