Brønshøj Rotary Klub på besøg i Sri Lanka

Repræsentanter fra Brønshøj Rotary Klub har været med på en tur til Sri Lanka i tidsrummet 22. februar til 3. marts i år for at besøge steder, man har hjulpet i landet.

PDG Helge Andersen var med på turen, og han fortæller blandt andet:

– Tsunamien ramte Sri Lanka hårdt, omkring 70 % af kysten blev ramt – speciel de øst, syd og sydvest vendte kyster. Rotary blev bedt om hjælp og indsamlede 4.2 mill. DKK, som blev brugt til at bygge to skoler, Sri Vinayagar, der i dag har 600 elever og 50 lærere i Batticaloa og Al Rawla Vidyalayam, Kinniya, der i dag har 125 elever.

Modtagelse af os på skolen.

Der er, som hver gang jeg besøger skolerne i Batticaloa og Trincomalee, altid en lang ønskeseddel med, hvad de kunne tænke sig vi hjalp med. Jeg gjorde opmærksom på at der var en væsentlig opgave for skolens ledelse og ikke mindst børnene. De skulle rydde op, de måtte lære, at affald smed man ikke overalt på skolen, hverken ude som inde. Hvis de kunne opfylde dette, ville jeg prøve om jeg ikke kunne få en eller flere klubber i de danske distrikter til at hjælpe.

Vi fik sagt farvel, efter en gennemgang på skolen, og turen kunne starte til vores sidste destination, Trincomalee.

PDG Helge Andersen, overrækker 3 af 110 cykler.

Der overrakte jeg bl.a. 3 cykler til 3 skolepiger. 110 cykler minus de 3 skal efterfølgende udleveres til de resterende elever, som har lang afstand til skole. Vi så de lokaler på skolen hvor morgenmaden skulle serveres, talte med den dame som var blevet ansat i de seks måneder som den del af projektet omfatter. Morgenmaden vil blive serveret til alle 400 elever efter første ferie. Vi besøgte nogle af de hjem som skulle modtage 30 landkyllinger, og vi så, hvordan de havde opført hønsehusene af de forhåndenværende materialer, nogle af sten med fast tag, andre med tråd.

Vi bliver budt velkommen af en af eleverne på fejlfrit engelsk, som også takker for vores donation.

Det blev en indholdsrig dag. Vores ankomst på skolen blev markeret med at eleverne stod i to rækker op til deres samlingssal/rum. Vi fik de traditionelle blomsterkranse om halsen, og blev ført gennem de to rækker af elever som klappede. Vi tændte det traditionelle lys, der blev holdt taler.

Vi havde haft en rigtig god uge på Sri Lanka, og jeg glæder mig til at komme tilbage og se resultatet af projektet i Mutur, slutter Helge Andersen, Brønshøj Rotary Klub.