Den røde løber var rullet ud på Efterslægten

Temaet var Oscars og Hollywood, og HF-Centret Efterslægten havde rullet den røde løber ud, da omkring 300 HF’ere fredag før pinse trådte an til årets gallafest. Årets store afdansningsbal markerede ikke blot afslutningen på skolegangen for kursisterne, men også begyndelsen af eksamensperioden. Så der var roterende butterflies, højt humør og ditto hæle på den røde løber.

Alle lys var tændt på kastanjetræerne i Hyrdevangen, og Efterslægtens mandlige og kvindelige stjerner funklede denne smukke majaften på Bellahøj. For langt de fleste festklædte deltagere var dette afslutningen på to års skolegang i en HF-klasse, mens en del kursister står for at skulle sige farvel til Efterslægten efter flere års undervisning som enkeltfagskursister. Fælles for dem alle var dog, at denne aften skulle der festes.

                       

Med rektor Anne Frausing tog skolen imod med boblende velkomstdrinks, og Efterslægtens kantine stod for en fornem tre retters festmenu til de mange glade kursister og deres lærere i et festklædt ”Nobis”, Efterslægtens Idrætshus. Under middagen blev en lang række kåringer af bl.a. årets frisure, årets grin og årets party queen og king offentliggjort, inden gulvet blev givet fri til dans. Der blev både twerket og dabbet, men også danset den traditionelle lanciers, hvor de festklædte kursister fik vist mange interessante variationer af denne dans, og hvor en del af deres lærere stille måtte udtrykke håbet om, at kursisterne ville være bedre forberedt til de kommende eksamener.

                               

Men efter fest kommer eksamen, og i disse dage begynder ”det forsømte forår” for HF-Centrets mange kursister. Ca. 3.350 eksamener skal afvikles, inden der atter skal festes i slutningen af juni, hvor rektor hylder årets studenter – dog uden rød løber.