Der er 363 nye bæredygtige boliger på vej i Brønshøj

Mange har nok studset lidt over, hvad i alverden der sker på den store grund ved Kobbelvænget og Gadelandet. Der kører store bulldozere, lastbiler og gravkøer, som arbejder på højtryk. Den ene gamle mur væltes efter den anden. På netavisen satte vi os for at undersøge, hvad der foregår. Derfor kan vi i dag fortælle denne positive historie.

 

                 

                 

                 

Der opføres byggeri af i alt 363 bæredygtige boliger i størrelsen 31-114 kvm. Boligtyperne udgør både mindre lejligheder velegnet til den enlige eller studerende samt små og store familieboliger og enkelte rækkehuse. Indflytning forventes fra ultimo 2022.

Den nye bebyggelse danner sammen med eksisterende erhvervsbygninger én stor karre. Karreen skaber et stort sammenhængende grønt område, der er åbent for dagslys, men skærmes mod vind og støj fra byen. Alle boliger har adgang til det grønne gårdrum, der fungerer som hjertet af dette nye kvarter, som består af bygninger i varierende etager, flere af dem med elevator. Gennem karreen laves desuden en sydgående stiforbindelse fra Gadelandet til Frederikssundvej.

I områdets sydvestlige del skabes en grøn lomme med legeplads, hvor der også gives frit rum til en mere vild og naturlig beplantning, der tilgodeser den lokale biologiske diversitet.

De eksisterende administrationsbygninger besvares for at opnå bæredygtighed og flere af de omkringliggende bygninger er allerede blevet istandsat og er under udlejning til kontor og erhverv. Butikkerne ud mod Frederikssundsvej er også under udlejning. Her har bl.a. Sengespecialisten haft butik i snart et år.

Sådan kommer det til at se ud mod Gadelandet

Om De Forenede Ejendomsselskaber A/S

De Forenede Ejendomsselskaber A/S er et ejendomsselskab, som har beskæftiget sig med erhvervs- og boligejendomme i det storkøbenhavnske område i mere end 35 år. De Forenede Ejendomsselskaber A/S udvikler, bygger, udlejer og sælger ejendomme og sørger for drift, vedligeholdelse og administration af egne ejendomme.

05.03.21