En hilsen til Brønshøj fra Vallø Bageren - vi håber snart at være tilbage igen !

Mange har de seneste par ugers tid været meget urolige over, at Vallø Bageren på hjørnet af Brønshøjvej og Valløvej har været lukket. På netavisen har vi blandt andet modtaget flere opfordringer til at finde ud af, hvad årsagen er.

Det har vi straks fulgt op på og kan her bringe forklaringen på bagerbutikkens lukning.

Det kendte bagerhjørne i Brønshøj kommer forhåbentlig snart atter i gang. (foto: Jacob Toftager)

Ægteparret Erling og Ebba Jacobsen har været ramt af sygdom, men det går heldigvis fremad. – Vi har begge to været syge, men det går den rigtige vej nu, fortæller bagermester Jacobsen. – I vores alder – vi er begge i firserne – skal man tage en dag ad gangen, men vi ser da frem til snart at være tilbage.

Siden 1971 har ægteparret haft den populære bagerbutik, og der er vel næppe nogen i Brønshøj, der ikke kender den. Vallø Bageren bager stadig frisk brød, man ikke får mange andre steder i dag – og det er en af grundene til, at så mange kunder holder ved.

Vi kan med tilladelse fra Københavns Bagerlaug bringe dette billede, som blev taget helt tilbage i 2004-05 af Erling og Ebba Jacobsen.

Netavisen har også talt med oldermand Erik Ellitsgaard, Københavns Bagerlaug, og han fortæller, at Vallø Bageren er ældste stadig aktive medlemmer, man har i organisationen. Endvidere sender han de bedste ønsker til bagermesterægteparret med håbet om god bedring og snarlig tilbagevenden til det job, de har taget sig af i snart 50 år !

               

Trist ser det ud – ikke mindst den tomme bagerbutik – men der er håb forude. (Foto: Jacob Toftager)

Hermed har vi klarlagt baggrunden for Vallø Bagerens lukning, og ligesom mange i Brønshøj håber vi på snart at se ægteparret tilbage i de vante omgivelser på bagerhjørnet.