Fællesrådet – en bred vifte af initiativer

Cirka hver anden søndag summer det af munter spillelidenskab i Pilegården – når Fællesrådet afholder bankospil.

Har man sagt ”Fællesrådet for omsorgsarbejdet i Brønshøj-Husum-Utterslev”, har man allerede sagt nok. Men rimeligt er det vel, at en organisation, der byder på så mange initiativer og arrangementer – som tilfældet er – har et så langt navn. I daglig tale nøjes man dog med at sige ”Fællesrådet” eller endnu bedre ”Selmas Klub”. Det sidste navn skyldes, at den mangeårige formand, Selma Svensson, til stadighed har været rådets energiske kraftcenter – indbegrebet af en lille, energisk terrier. Det skal dog retfærdigvis siges, at hun især de seneste år har trukket på en god og gedigen bestyrelse.

Af Kaare Vissing

Af Fællesrådets program for sæsonen 2017-2018, der gælder til og med maj i indeværende år, kan man fra fire gule sider guffe disse godter i sig, hvis man ellers er pensionist eller efterlønsmodtager: Bankospil, Kortspil (whist og bridge), Hyggeklub, Hygge-hobby, Bevægelse og afspænding, Sprogundervisning (tysk og engelsk) og Aktuel Debat, hvor dagens og tidens begivenheder sættes i et historisk perspektiv.

Fællesrådets hjemmebane er det lille hyggelige lokale i Pensionistcentret på Brønshøjvej 12A, hvor de fleste af aktiviteterne foregår. Dog foregår kurserne i tysk og aktuel debat i lokalerne i Kobbelvænget 62, kælderen (indgang i bygningens gavl). I begge tilfælde foregår det på onsdage kl. 10.00 – 11.45, og seniorer er velkomne til at kigge forbi og se, om det er noget for dem. Dertil er der Bankospil i den store sal i Kulturhuset Pilegården, Brønshøjvej 17, på særligt udsøgte søndage kl. 12.30: 28. januar, 4. februar, 25. februar m.fl. Disse bankospil er altid godt besøgt og foregår i den vante gemytlige atmosfære.

Dette billede er ikke konstrueret! Men netop i det minut netavisens fotograf var til stede, fik formanden Selma Svensson ”banko!”. Hun kontrolleres her af næstformanden Dick Skovlod. Skam få den, som desangående rammes af en mistanke!

Dertil kommer en række særlige udflugter og arrangementer, f.eks. skovturen ”Ud i det blå” tirsdag den 15. maj og en ”5-dagestur” til Lüneburger Heide i Tyskland i juni-juli. Det vil her føre for vidt at komme ind på priserne på de forskellige initiativer. Her nøjes vi med at henvise til, at det gule sæsonprogram kan fås i Café Pilen i Pilegården, og at man kan få yderligere information ved opkald til formanden Selma Svensson22 66 01 36 eller til kassereren Ingrid Jensen38 60 23 20.