Historisk partnerskab vil stryge Tingbjerg af ghettolisten

De to almene boligorganisationer, fsb og SAB har indgået partnerskab med det danske ejendomsselskab NREP om at udvikle 1000 nye private boliger i Tingbjerg, og det har naturligvis givet kommentarer fra de involverede, som netavisen her bringer …

Tingbjerg – visualisering – gårdrum

– Det er historisk, at vi som almene boligorganisationer indgår et partnerskab, der kræver, at vi sælger jord fra til privat boligbyggeri. Vi gør det af kærlighed til Tingbjerg, fordi vi tror på, at tiden nu er moden til en langsigtet og ambitiøs udvikling af Tingbjerg. Med vores unikke partnerskab, laver vi boligpolitik på en helt ny måde, og vi tror på, at det kommer til at starte en meget positiv udvikling i Tingbjerg, så vi en gang for alle kan få Tingbjerg af den såkaldte ”ghetto-liste”, siger Steen Søndergaard, formand for fsb.

– Vi har gennem en årrække taget mange initiativer for Tingbjerg. Vi har renoveret og udviklet området, og vi har styrket vores beboere. Det har haft en positiv effekt, men den helt store udfordring er, at Tingbjerg ikke er en del af den blandede by. Det kan vi kun løse ved, at ændre beboersammensætningen, så vi kan tiltrække nye familier til Tingbjerg, og så vi kan give de familier i Tingbjerg, som har lyst til at investere i egen bolig en mulighed for at blive i området, supplerer John Bøgelund Sørensen, formand for SAB.

De 1.000 nye boliger skal supplere de godt 2.300 almene boliger, der er området i dag. Forventningen er, at der vil komme 3.000 nye borgere i Tingbjerg. De nye boliger bliver rækkehuse og ejerlejligheder på mellem 80 og 125 kvm.

Vi tror på, at Tingbjerg kan udvikle sig til en meget attraktiv bydel. Tingbjerg ligger kun 8 km. fra Rådhuspladsen, har natur til tre sider og området har stærke foreninger og gode forudsætninger for et aktivt udeliv. Så vi er meget glade og stolte over, at fsb og SAB har valgt os til at være en del af byudviklingen i Tingbjerg. Og vi glæder os til, at vi med blandede ejerformer kan bidrage til den fortsatte positive udvikling i Tingbjerg, tilføjer Rasmus Nørgaard medstifter af NREP.

(7. marts 2018)