Husum Vænge Centret – Seniorer med slag i bolledejen

Krokodille på højkant.

Kaare Vissing til fastelavnsfest i Husum Vænge Centret

Både seniorer og sneflokke kom vrimlende, da Husum Vænge Centret afholdt fastelavn søndag eftermiddag den 11. februar. I takt med blidt dalende snefnug stillede adskillige af centrets medlemmer med både børn, børnebørn og oldebørn, godt firs i alt og mere eller mindre festligt klædt til lejligheden.

Sammenkomsten begyndte udenfor, hvor man måtte svinge armene for at holde den bidende frost fra kroppen. Dette skete bedst ved den ophængte fastelavnstønde, hvor det først var slægternes sidste skud på stammen, der kom til biddet. Der måtte mange slag til, før den stakkels tønde så småt begyndte at lade det knage i fuger og bånd. Men pludselig dukkede Julie Jensen op – som en sand furie fyrede hun køllen af, så både bund og brænde styrtede næsegrus ned på den chokerede grønsvær. Siden kom lille Theodor Thaarup på bare fem år til og slog den sidste pind til jorden.

Centrets leder René Pedersen med tre farverige seniorer.

Så var det seniorernes tur, og deres tøndeslagning blev et sandt drama – ikke mindst da en af damerne uden at ramme tønden foretog en piruet en skøjteprinsesse værdig. Heldigvis holdt hun i det mindste fast på køllen. Ellers havde foreningens formand, Reinholdt Koch, som styrede slagets gang, helt sikkert vundet prisen for den mest farverige maske.

Kattekonger og kattedronninger iført grimasse. Fra venstre er det Julie Reinhold Jensen, Theodor Thaarup, Belinda Lippert og René Pedersen.

Nu var han mere beskedent iført gul kineserhat og hvid maske. Også her gik det meget tålmodigt med at slå katten af tønden – til Belinda Lippert syntes, det kunne være nok. Først bankede hun bunden ud og blev kattedronning, og lidt efter bankede hun den sidste pind ned og blev kattekonge.

Dermed var tiden inde til at komme ind i varmen, hvortil både kaffen og de friskbagte fastelavnsboller bidrog betydeligt. Bollerne var en sand nydelse – og mange gættede på, at den gode smag skyldtes de mange slag i bolledejen, der lige var blevet præsteret udenfor. Under kaffebordet – dog ikke bogstaveligt – foretog centrets leder René Pedersen præmieuddelingen til de nævnte ”slagfærdige” tøndebaskere samt til de bedst udklædte børn, hvor samtlige pudsigt nok kom til at dele 1. præmien.

Der var 1. præmie til samtlige børn for bedste forklædning – de fleste gemte sig for fotografen.

Nogle få seniorer var festligt udklædt, lige fra banan til krokodille. Andre nøjedes med en beskeden maske, der bare dækkede området nær øjnene. Og resten var kun iklædt den maske, som årenes gang har lagt hen over det engang så charmerende småbarns ansigt. Udenfor var uvejret kommet for sent med sin vinterdragt til græsplænen, som derfor ikke vidste om den skulle være grøn af misundelse eller hvid af raseri.

FOTO 1: Kunne man bare nå op til tønden.