Idyllen i rækkehusene på Smørumvej er smadret de seneste par år

Der var engang så hyggeligt med rart socialt samvær og gode naboskaber. Alle kom hinanden ved. Men den tid er ovre. De røde rækkehuse på Smørumvej danner ikke mere rammen om et godt sted at bo og være. 

Gennem de sidste par år er området desværre blevet ret belastet af tilflyttere, som har svært ved at indgå i det ellers så gode og sociale sammenhold, der har været kendetegnende for området. Socialt belastede familier er kommet til, og det er især deres børn, som laver ballade og skaber uro. Kriminalitet og chikane er blevet daglig kost mod de beboere, som forsøger at holde en god standard for rækkerne. Der bliver stjålet fra haverne og begået indbrud, og dem det går ud over har en helt klar idé om, hvem der står bag. Overfald forekommer også, og parkerede biler bliver stjålet og smadret.

Stort set alt bliver meldt til politiet, men ordensmagten har ikke mulighed for at gøre noget for dem, det går ud over. Flere har tilmed fået det råd at holde sig gode venner med de “mistænkte” ! Så der hviler en ulykkelig stemning i kvarteret. Der er familier, som har boet i husene i generationer, og som nu går og overvejer at finde et andet og mere fredeligt sted at bo. Det virker som om, KAB med skyklapper for øjnene bare sender uromagere ind i kvarteret, hvilket har den yderst negative indvirkning på miljøet.

Og hvad gør de “ramte” så ved problemet ? Ja ingen tør gøre noget af frygt for, hvad de så kan blive udsat for. Dog vil KAB i nærmeste fremtid modtage et klagesuk om hjælp i form af et brev, som vil blive underskrevet af adskillige triste og urolige beboere. Om det så vil have en virkning, vil kun tiden vise.