JJW Arkitekter vinder renovering af fem højhuse på Bellahøj

Fem højhuse på Bellahøj dannede i flere årtier skole for, hvordan man byggede højhuse i Danmark. De står nu over for en omfattende renovering, skriver Dagens Byggeri. 

Bellahøj højhusene er opført efter modernismens idealer om den gode og sunde bolig.

Det almene boligselskab fsb ejer højhusene, der nu står over for en omfattende renovering. Fsb har netop valgt JJW Arkitekter som totalrådgiver.

Bellahøj højhusene er opført i årene 1950-54 og består af fem punkthuse på 10- 12 etager med i alt 266 lejligheder. Efter 60 år står de overfor en omfattende renovering, som indebærer blandt andet udskiftning af klimaskærme og etablering af et tidssvarende ventilationssystem.

Mellem bevaring og kvalitetsløft

– Bellahøj er et af fsb’s mest markante byggerier med både arkitektoniske og kulturhistoriske kvaliteter, som vi skal bevare. Samtidig skal boligerne have et kvalitetsløft, så den samlede bebyggelse lever op til nutidens krav, siger bygge- og udviklingschef i fsb, Lone Zeeberg Nielsen.

– Bellahøj højhusene er et stilskabende byggeri i dansk arkitekturhistorie, og derfor går vi til opgaven med stor respekt for bebyggelsens eksisterende kvaliteter. Omvendt er det klart, at bebyggelsen efter mere end seks årtier trænger til en kærlig hånd. En af de store udfordringer er netop at finde balancen mellem bevarelse og fornyelse, siger David Ploug, der er afdelingsleder i By og Bolig hos JJW Arkitekter

JJW Arkitekter er ansvarlige for renoveringen af fsb Bellahøj, der gennemføres samtidig med renoveringen af de øvrige Bellahøj-højhuse.

Projekt: Renovering af fsb Bellahøj, 266 lejligheder

Bygherre: fsb

Totalrådgiver / Arkitekt: JJW Arkitekter

Underrådgiver: Wissenberg

Konsulent: Teknologisk Institut

Konsulent: Svend Ole Hansen

Periode: 2017 – 2020