Kæmpe jubilæumsfest da Husumvold kirke- og menighedsbørnehave blev 70 år

Det blev en større folkefest forrigelørdag, da børn og voksne i alle aldre samledes til jubilæumsfest på Frederikssundsvej 373, dér hvor kirke og børnehave blev etableret i tre flygtningebarakker den 1. november 1948.

Vestvolden, iklædt sine allersmukkeste efterårsfarver, udgjorde en fantastisk kulisse for den børnevenlige friluftsgudstjeneste, der indledte jubilæumsaktiviteterne. Efterfølgende kunne børnene boltre sig på voldterrænet i jagten på sørøvere, dinosaurer eller Pokemons. Der var også mulighed for bagning af snobrød og ”virtuel skattejagt”, men størst interesse vakte muligvis bunkeren, der i dagens anledning blev åbnet.

I bunkeren kunne man høre om bunkerens historie, og de aldrende drengespejdere fra Husumvold Gruppe berettede om den ”spejdergrønne” farve på væggen og de billeder og tekster, man stadig kunne ane konturerne af. Drengespejderne holdt spejdermøder i bunkeren indtil marts 1960, hvor Husumvold Kirke i Gadelandet stod færdig.

Det fantastiske vejr lokkede mange forbipasserende til fest – enten af nysgerrighed og uvidenhed om områdets historie eller måske netop, fordi de kendte til historien og havde gået i børnehaven eller var blevet døbt eller konfirmeret i voldkirken. En mand med en fyldt indkøbstrolley standsede således op for at fortælle, han blev konfirmeret i kirken 1951 – det blev overhørt af andre, og straks væltede dejlige minder frem. Mange erindrede branden i 1978, der totalskadede børnehaven og betød afslutningen på en epoke dér.

Dagen blev afsluttet på Vindingevej 16, institutionens nuværende adresse, med flag- og fødselsdagssang, kaffe og kage – og naturligvis rundvisning i institutionen.

H.J.