Opfordring fra Kræftens Bekæmpelse i Brønshøj: Meld dig som indsamler

Tusindvis af danskere går søndag den 8. april på gaden for at samle ind til kræftsagen. Du kan allerede i dag støtte op om den gode sag og melde dig som indsamler til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. Din støtte er med til at gøre en stor forskel.              

For min mor. Fordi det nytter. Fordi jeg fik hjælp. For kræftforskningen. Det personlige budskab er igen i år i centrum, når Kræftens Bekæmpelse søndag den 8. april holder landsindsamling. Vi har alle sammen en grund til at vise flaget for kræftsagen, og igen i år kan de mange indsamlere skrive deres grund til at samle ind for Kræftens Bekæmpelse på et flag, som kan hæftes på tøjet eller sættes fast på tasken.

– Nogle har mistet familiemedlemmer eller venner, andre vil gerne støtte forskningen, og en del har selv kræft. Der er mange grunde til at støtte kampen mod kræft, og vores erfaringer er, at det lille flag kan være med til at gøre indsamlingen mere personlig, siger Bettina Therkildsen, der er indsamlingsleder i Brønshøj.

Flagene bliver udleveret sammen med indsamlingsbøtterne, og Bettina understreger, at det er helt frivilligt, om man vil bruge flaget.

Derfor er din støtte vigtig    

De penge, der bliver samlet ind ved landsindsamlingen, går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med at yde gratis rådgive og støtte patienter og pårørende, til forskning og forebyggelse. Hver gang Kræftens Bekæmpelse får 100 kr. går 61 kr. til forskning i kræft. 20 kr. går til hjælp og støtte til patienter, 16 kr. til oplysning og 3 kr. til administration.

Kun fire procent af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige. Resten af indtægterne er afhængige af dig og andre, der vælger at støtte sagen, og som samtidig er med til at sikre, at færre får kræft, at flest muligt overlever kræft, og at mennesker ramt af kræft får et godt liv med eller efter kræft.

– Uanset hvilken grund man har, håber jeg, at rigtig mange vil bakke op om landsindsamlingen. Enten ved at give et bidrag eller ved selv at gå ud med indsamlingsbøtten, siger Bettina.

Alle kan melde sig som indsamler til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. Unge under 18 år skal gå to og to, mens børn under 13 skal følges med en voksen. Du kan også følge landsindsamlingen på Facebook, når Kræftens Bekæmpelse i løbet af dagen sender live. Du kan dele din oplevelse på de sociale medier med #VisFlaget.

Meld dig som indsamler på 7012 2018 eller gå ind på www.indsamling.dk

(Få yderligere information hos Bettina Therkildsen på telefon 2085 9558).