Til søndagsmatiné med Leonardos Trio for fuld udblæsning

Leonardos Trio for fuld hammer.

Af Kaare Vissing

Om det skyldes, at Brønshøj Copenhagen Jazz Club i sagens natur besidder en særlig rytmisk sans, skal vi lade være usagt. Men den succesrige klub er altid på stikkerne, når der skal trommes folk sammen til dens arrangementer. Således også til Søndagsmatinéen i Café Pilen den 22. oktober, da Leonardos Trio bød på et godt to timer langt brag af en munter og musikalsk optræden. Den lidt genert charmerende saxofonist Hans Leonardo Pedersen og den lidt skræmmende dynamiske pianist Hans Knudsen sang på skift under numrene og fortalte morsomt og lærerigt imellem dem – alt imens Tobias Leonardo Pedersen dannede stum baggrund, som det så ofte sig hør og bør en trommeslager.

Med et mix af New Orleans jazz, jump og blues satte trioen publikum i swingninger – så godt det nu lod sig gøre i den fyldte café i Pilegården. To af trioens første numre var ”Blue Monday” og ”Jambalaya”, som især Fats Domino gjorde kendte. Hans Knudsen fortalte om en personlig oplevelse med Fats og mere generelt om ham og hans fænomenale stemme (Det gjorde ikke nyheden om den store, sorte sangers død tre dage senere mindre bedrøvelig). Snart efter fulgte numre som Rock House (Ray Charles). Og med første afdelings sluteffekt ”I ain’t gonna do it” (Smiley Louis) kom publikums humør helt op og røre loftet. Hans Leonardo fik dog hurtigt folk ned igen med sin sørgelige beretning om sangerinden Lillian Boutté, der efter et fald for 3-4 år siden er ved at udvikle en demens. Mange har nydt hendes eminente stemme her i landet. Hun er nu tilbage i USA, der ikke just har det sociale sikkerhedsnet, som vi har i Danmark. Og Leonardos Trio solgte derfor nu cd’en ”Lillian Boutté Meets Zebrass – A Sunday in December”, som er en live-optagelse fra Sorgenfri Kirke i december 2013. Hele det indkomne beløb ville blive tilsendt den økonomisk hårdt trængte sangerinde.
The show must go on! I anden afdeling fortsatte trioen med numre som ”Bourbon Street”, ”Just a Closer Walk with Thee”, som Lillian Boutté har sunget så fremragende, og “Sweet Home Chicago” – og dermed var publikums humør atter i top.

Efter en forestilling, som musikalsk og menneskeligt havde talt til adskillige følelser, kunne man gå hjemad, varm om hjertet. Med den indsats, som Leonardos Trio præsterede, fik en og anden endnu en grund til at blive medlem af Brønshøj Copenhagen Jazz Club – et kraftcenter i Københavns rige jazzliv.