Kendingsmelodien til "Huset på Christianshavn" kom fra Brønshøj Kirkevej

Ligesom “Matador” er TV-serien “Huset på Christianshavn” blevet udødelig. Man kan i dag stadig opleve den på DR K, som viser to afsnit af gangen hver onsdag og lørdag. Men hvor mange tænker egentlig over, at melodien til serien kommer fra Brønshøj Kirkevej, hvor komponisten og musikeren Steen Holkenov boede i en lang årrække. Desværre mistede vi ham den 30. april 2014, hvor han døde i sit hjem 75 år gammel.

Der er ingen tvivl om, at kendingsmelodien fra “Huset på Christianshavn” var Holkenovs største og mest kendte tema nogensinde, men han stod altså også bag et utal af melodier til en lang række revyer, ligesom han var flittigt brugt i Danmarks Radio, hvor han også leverede musik til satireprogrammet “Hov-Hov”.

                                               

Det var ikke musikken for Steen Holkenov med det samme – og dog ! Efter sin studentereksamen læste han til ingeniør, og det var blandt andet for at finansiere studieudgifterne, at han kom i gang med at spille på en lille restaurant nær Rådhuspladsen i København. Men det varede dog ikke længe, før han fik forskellige opgaver i TV-Byen i Søborg og Radiohuset på Frederiksberg, hvor han blandt andet blev fast pianist i Radioens Big Band, der i dag hedder DR Big Bandet.

   Steen Holkenov som vi husker ham bag sit piano

(Foto: Holger Rønnow)

Gennem årene var Steen Holkenov en flittig akkompagnatør for en række danske solister, og han havde også en stribe opgaver som musiker, arrangør og kapelmester i forbindelse med film- og pladeindspilninger.