Minder fra den gamle Husum landsby

Dette billede af tidligere boligborgmester i København Hans Thustrup Hansen er taget i slutningen af 70’erne. På det tidspunkt havde det daværende Husumbladet en større historie omkring de gamle tilbageværende huse i det gamle Husum. Thustrup Hansens mission var at besøge en af beboerne, og det faldt succesfuldt ud, eftersom han fik en lille snak med en gammel lokal ældre dame. Senere måtte den gamle landsby bukke under for nyt byggeri, og i dag har vi kunder minderne fra en hyggelig tid.

Vi har kigget lidt i de gamle bøger om bydelen og her fundet et par hyggelige billeder fra Husum landsby.

Der er uden tvivl mange, der stadig kan huske den idylliske landsby, som lidt efter lidt svandt ind for til sidst at være helt forsvundet. Netavisen takker for de mange tilbagemeldinger, vi modtager, hver gang vi bringer historier fra det gamle Brønshøj og Husum. Vi har for længst opdaget den store interesse, læserne nærer for de gamle historier. Og vi lover, at der er flere i ærmet !

Her ses Gadelandet, den smukke gamle allé der førte ned til det idylliske gadekær i Husum. Det ser unægtelig anderledes ud i dag.

Og her er så gadekæret, som lå så hyggeligt omringet af de gamle huse.

Og her ses et gæstgiveri, der senere blev til Husum asyl. På grunden ligger i dag Husum Børnehus på Frederikssundsvej 298 opført i 1942.