Ny aftale sikrer motorløb på Bellahøj til og med 2021

I mere end 20 år har Copenhagen Historic Grand Prix (CHGP) været en vigtig del af Københavns mange kultur- og sportsarrangementer. Siden 2013 har det traditionsrige arrangement ligget på Bellahøj, og da den nuværende aftale med kommunen udløber efter arrangementet i 2018, har politikerne i Teknik- og Miljøudvalget, efter en positiv indstilling fra Teknik- og Miljøforvaltningen, stemt for en ny 3-årig aftale, som på mødet i Borgerrepræsentationen den 30. november 2017 blev godkendt. Men hvordan vil beboerne på og omkring Bellahøj modtage dette ? Ikke alle er vilde med støj og lugt fra de kørende biler, og der følger jo også et utal af afspærringer og vejomlægninger med i købet. Uanset hvilke reaktioner der vil komme, så ændres ikke på den kendsgerning, at der køres motorløb på Bellahøj foreløbig til og med 2021 !

Det siger sig selv, at et arrangement, der startede tilbage i 1996, da København var Kulturhovedstad i Europa og gennem årene stille og roligt har udviklet sig, vil nå helt nye højder med et historisk Formel 1 felt i 2018. Det betyder også, at der stilles nye krav til afholdelse af en så stor sportsbegivenhed, der allerede i 2017 tiltrak næsten 40.000 besøgende.

”Disse nye krav er vi parate til at løfte” udtaler selskabets Adm. Direktør Jens Peter Lange.

”Vi ønsker at fortsætte det gode samarbejde, som vi har med Teknik- og Miljøforvaltningen og beboerne i lokalområdet, hvor vi hele tiden ser på, hvordan evt. trafikale gener eller udfordringer i forbindelse med op- og nedtagning af den midlertidige bane kan reduceres yderligere.”

En konkret forbedring er de ændrede tidspunkter for vejlukningerne, som betød en mærkbar reducering af de trafikale udfordringer i 2017.

Jens Peter Lange fortsætter: ”Vi er altid lydhøre over for nye forslag og forbedringer, og den nye aftale giver os mulighed for at fortage yderligere investeringer, som kan afskrives over en længere årrække. Vi er vores rolle som gæster i Vanløse og på Bellahøj bevidst, og bruger mange kræfter og ressourcer på at arbejde sammen med det lokale erhvervs- og idrætsliv og på at sørge for, at også beboerne får en god oplevelse.”

Således inviterer CHGP beboerne i lokalområdet, som banen grænser op ad, gratis til denne store sportsbegivenhed; et tilbud som næsten 1.000 beboere tog imod i 2017. Andre eksempler på det lokale engagement er en af de lokale bagerbutikker, som åbner en pop-op shop på banen hver morgen for at sælge morgenmad til deltagere og udstillere eller Brønshøj-Husum Idrætsforenings medlemmer, der mod betaling til klubkassen, står for rengøringen i området.

Copenhagen Historic Grand Prix afholdes i 2018 i weekenden den 4.-5. august.