Pejsegaarden i Husum ligger underdrejet på grund af Coronakrisen

Præcis 5 år efter den vellykkede overtagelse af Pejsegaarden i Husum, ligger det populære dansested underdrejet på grund af Coronakrisens restriktioner. Det har stort set bevirket, at stedet har været lukket mere eller mindre ned siden 26. oktober og kun har åbent for børnedans. Alt hvad der hedder voksendans er sat på stand by.

To priser har Handskemagerparret modtaget på de fem år. Først 2700-netavisens Bydelspris som her er overrakt af Britt Bendixen med Ronnie t.v. og Nikolai t.h. – og senere 2700-netavisens Initiativpris.

– Det er sådan situationen er lige nu, fortæller Ronnie Handskemager til netavisen. – Og med nedlukningen i foråret har det været meget svært. Vi får heller ikke nogen bestillinger på julefrokoster eller fester til foråret i det hele taget, for ingen tør bestille så længe, man ikke har styr på Coronaen. Man må jo kun være 10 voksne af gangen, og det rækker jo ingen steder. Så jo – vi har det hårdt og kan kun håbe på, at det hele forhåbentlig vender snart. I det øjeblik folk kan få en vaccine, så vil det uden tvivl berolige de fleste.

Som nævnt danser børnene videre, og Pejsegaarden har faktisk åbent hver dag. Her har Ronnie Handskemager travlt med blandt andet at besvare utallige spørgsmål fra skolens dansere, som har svært ved at forstå, at børnene kan – og de ikke kan. – Men sådan er det altså, fortsætter Ronnie, – det er helt ude af vore hænder, for selvfølgelig skal vi følge de restriktioner, der bliver udstukket. Til gengæld har vi lavet en livescreening på en online dansekanal syv dage om ugen, hvor man kan danse med os via skærmen. Projektet har fået en god start, og vi håber på endnu flere, der vil benytte den mulighed. Det koster kun 59 kroner om måneden at være med.

Meld jer ikke ud !

Ronnie Handskemager kommer med en opfordring til alle medlemmer. – Det er vigtigt, man ikke melder sig ud, hvis man stadig vil have en danseskole i det nye år. Så bevar medlemskabet !

I forbindelse med krisen er Nikolai Handskemager stoppet i Pejsegaarden. Han fik tilbudt en drømmejob i CasaShop, Store Regnegade 2 som førstemand i en butik med klassisk moderne møbelkunst, og der startede han 1. november. Det var sandsynligvis ikke sket uden Corinakrisen. Pejsegaarden er jo dybt forankret i hjertet på både Ronnie og Nikolai.

Og hvad så med juleaftens arrangement ?

Som netavisen har kunnet skrive om tidligere, var alt planlagt til endnu en juleaften for mindrebemidlede familier i Pejsegaarden. Den bliver ikke til noget nu. Men 110 mennesker kan alligevel glæde sig, for Pejsegaarden Charity har lavet en nødplan.

                                               

Man har delt det hele op i mindre hold med to familier af gangen, og de kan de 22. og 23. december komme på Pejsegaarden og hente gaver og julemad. som er pakket og klar. Julemaden skal blot i ovnen. Der er flotte gaver til alle familiemedlemmer – så der er noget at se frem til.

Vær med til online-dans !

Vi kan kun håbe på, det lykkes for Pejsegaarden at komme gennem denne svære tid. Når man tænker på hvilket kæmpe arbejde Ronnie og Nikolai Handskemager har lagt i at få Pejsegaarden op at stå igen – og hvor flot det er lykkedes, så vil det være dybt tragisk ikke alene for dem men for hele området, hvis det skulle gå galt.

Så vi bringer her en oversigt omkring online-dansen, hvis nogen skulle få lyst til at medvirke hjemme fra egen stue.

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vil du danse med os online kan du nemt købe dig et medlemskab på vores nye dansekanal eller du kan vælge at købe enkelte dansesessions og se dem igen og igen.
Vi glæder os til at levere masser af sjov og svedig motionsdans til dig, lige hvor du er og lige når du kan. Der er allerede masser af skønne dansesessions du kan danse med os nu.
Denne uges livestreamprogam er i toppen, masser af muligheder for sjov dans med de skønne energiske undervisere fra Pejsegaarden:
Mandag den 23/11 kl. 9.00 Sjov motionsdans med Rene
Tirsdag den 24/11 kl. 17.00 Sjov motionsdans med Michele
Onsdag den 25/11 kl. 15.00 Sjov motionsdans med Louise
Fredag den 27/11 kl. 17.15 Sjov motionsdans med Ronnie
Lørdag den 28/11 kl. 10.00 Sjov motionsdans med Henrik
Søndag den 29/11 kl. 11.00 DANS DANSK med Palle – syng med når Palle giver den gas til skønne danske danse sange!

 

(25. november 2020)