Sonja Carlsen: Tak for hjælpen vedrørende "Granskende Pige"

Som de fleste sikkert er blevet klar over, så lykkedes det at vinde kampen om at få “Granskende Pige” tilbage til Husum. En sejr for ihærdige Sonja Carlsen, som har brugt oceaner af energi og tid på sagen. Vi har talt med hende om betydningen af, at kampen ikke har været forgæves.

 Det lykkedes til sidst 

– Det har været en lang og sej opgave, som ind i mellem så nærmest håbløs ud. Men jeg er glad, lettet og lidt stolt over, at skulpturen omsider kommer hjem til bydelen, siger Sonja Carlsen, som om nogen anden har kæmpet for sin hjertesag. – I den forbindelse vil jeg gerne have lov til at rette en stor tak til netavisen for som den eneste avis i området at bakke mig op. Netavisen har troligt bragt mine mange indlæg undervejs, og at det har haft en vigtig betydning, hersker der ingen tvivl om. Ligeledes vil jeg sige tak til Lis Søkvist, som jeg har lært at kende i forløbet. Hun fik det op i Lokaludvalget, og det var det sidste, der skulle til, før sagen for alvor begyndte at tage fart, slutter Sonja Carlsen.

——

“Granskende Pige” er den lille skulptur, som de seneste år har stået i Møllegade udfor LiteraturHaus. Den er udført af Anders Bundgaard 1934 på opfordring af Husumborgere (Husum Grundejerforening) og i nært samarbejde med Jens Peter Dahl-Jensen (Dahl-Jensens porcelænsfabrik).  Iflg. Borgerrepræsentationens forhandlingsprotokol blev der i maj 1934 bevilget Kr. 5000,00 vedr. køb af skulpturen, som blev sat i anlægget ved hjørnet af Korsager Allé og Frederikssundsvej.  Det skulle være til glæde for husumborgerne og for at vise at Husum, der efter en lang kamp med myndighederne endelig havde fået egen kirke, nu også havde egen skole. Således fra at have været et bondesamfund, var Husum nu på vej ind i de nye oplysningstider. Denne skulptur er virkelig Husums lokalhistorie på alle måder – og har aldrig hørt  til i Møllegade.