Vellykket informationsaften på HF-Centret Efterslægten

Mandag aften i sidste uge åbnede Efterlægten dørene for kommende kursister og deres forældre for at vise skolen frem. Det blev en flot aften med dans, sang og musik på meget højt niveau, og gæsterne fik et lille indblik i det kreative og sociale miljø, der er kendetegnet ved Efterslægten.

      Christiane Ottosen og Lars Rasmussen på scenen       

Aftenens værter var lærerne Christiane Ottosen og Lars Rasmussen, der guidede gæsterne igennem aftenen.

Efterslægten løfter kursisterne

Rektor Anne Frausing, kom i sin velkomsttale ind på skolens kreative og faglige miljø, og hvordan Efterslægten har fokus på at bidrage til at udvikle den enkelte kursist. Anne Frausing sagde bl.a., – Undervisningsministeriet netop har offentliggjort skolernes løfteevne for perioden 2016-18. Der er kun ganske få af landets 96 hf-udbydere, der løfter kursisterne signifikant højt, og det eksklusive selskab tilhører vi. En af grundene til at vi løfter kursisterne så meget, skal findes i vores anerkendende og støttende læringsmiljø. Det viser en tidligere rapport fra undervisningsministeriet, der bl.a. peger på skolens læringsmiljø. Vi møder vores kursister med positive forventninger, men stiller også krav om selvdisciplin, samarbejde og selvstændighed i et humørfyldt undervisningsmiljø. Respekt, tillid og ligeværdighed er altså synlige værdier hos os. 

Dans på Efterslægten Dans C: Mathilde F., Mathilde R., Emma, Madelaine, Vilda, Silja og Isabella

Kursisterne er Efterslægtens ansigt udadtil

Også Efterlægtens kursistambassadører understregede fra scenen, at Efterslægten er særlig, fordi der er plads til, at alle kan være en del af fællesskabet. – Vi er forskellige, og vi har plads til forskellighed – derfor er der plads til alle i fællesskabet. Og fællesskabet kan man finde i de interesser, man deler med kursisterne i ens interesseklasse, siger de.

Efterlægtens Kursistambassadører: Frederik, Sofie, Catrine og Terese

En smuk aften

Et stort antal af Efterslægtens kursister deltog sammen med Efterslægtens lærere ved aftenens arrangement både som guider og i interesseklasse-boderne, hvor de levende fortalte gæsterne om bl.a. ’world aid-interesseklassen’, ’efterskoleklassen’, ’film og musik i New York’ og alle de andre unikke interesseklasser på Efterslægten.

En række kursister stillede også op med imponerende optrædener. Der var både musik og sang fra C og B-niveau musikholdene. Og også Efterlægtens C-niveau dansehold viste en flot optræden med mange forskellige stilarter fra ballet til hiphop.

”Ensom” Musik C: Sigrid, Caroline, Christian, Emil. Sean, Frederik og Malene

Det var en flot aften i de smukke bygninger på Efterslægten.

Faktaboks:

Efterslægten har 7 helt unikke interesseklasser:

  • Sygepleje samfund & Sundhed
  • Idrætsklassen
  • Idræt med Outdoor
  • Efterskoleklassen
  • Film og musik i New York
  • World Aid
  • Voksen HF

Og desuden den klassiske HF

  • HF Standard