Bare det ikke ender med, at kræmmermarkedet på Bellahøj bliver udvandet - frygten er realistisk !

Kigger vi i historiebøgerne, så har det årlige kræmmermarked i september måned rekord mange år på bagen. Bellahøj Kræmmermarked som det hed i starten – indtil andre begyndte at benytte samme betegnelse for lignende arrangementer på Bellahøjmarken – blev i sin tid startet af lokale kræfter med blandt andre “Kræmmer Leif” – (Leif Petersen) i spidsen. Ideen kom på bordet i det daværende Lokalråd, og en kræmmerkomité blev dannet. Her var netavisens redaktør en af de aktive. 
Og det gik hen og blev en kæmpe succes. I adskillige år lå dette lokale kræmmermarked alene, og datoen for dets afvikling var altid i starten af september måned. Men smarte forretningsfolk lurede fidusen af og fik mast sig ind i foråret. Der lå i forvejen Børnehjælpsdagens Kræmmermarked, som i virkeligheden kun lagde navn til. Mod at betale et fast beløb, fik andre lov til at bruge betegnelsen.
Men det blev ikke ved det. Der opstod endnu et kræmmermarked om foråret, og sådan har det været de sidste år.
Forretningsmanden bag dette fik så også den geniale ide at lave et marked om efteråret, og han har været så frimodig at kalde sit foretagende Bellahøj Kræmmermarked, som var den egentlige betegnelse for bydelens lokale kræmmermarked i sin tid. Så lige nu markedsføres Bellahøj Kræmmermarked på fuld knald både her og der – ikke af de lokale fra Brønshøj, men af forretningsmanden, og datoen for det kommende marked er sat til 30. september til og med 2. oktober.
I sin tid blev tilladelsen til at afholde kræmmermarked på Bellahøj givet på Københavns Rådhus ved et stort møde, hvor tre repræsentanter fra de lokale som startede det hele var til stede. Den blev givet på betingelse af, at “det ikke pludselig løb løbsk”.
Og så kan man jo spørge sig selv, om det ikke er det, der er ved at ske nu.

           KØBENHAVNS STØRSTE ÅRLIGE KRÆMMERMARKED

                      Indgang fra Borups Alle, Bellahøjvej, Hvidkildevej, afholdes på Bellahøj camping plads

Det virker utroligt, at folk udefra bare kan tilegne sig betegnelsen Bellahøj Kræmmermarked og føre sig frem under viste logo, når man tænker på, at det var lokale, der i sin tid kom med ideen og lancerede sig under navnet.
Skulle det hele ende med, at kommunen siger stop, så vil man let kunne regne årsagen ud.
Det lokale kræmmermarked, som tilmed har måttet skifte navn et par gange og nu til det eksisterende Bellahøj Kræmmerfestival, arrangeres af flere lokale sportsklubber i området, og de penge som kommer ind i overskud, går direkte til ungdomsarbejdet i de slunkne pengekasser.
Med den konkurrence udefra svækkes det gamle hæderkronede kræmmermarkeds velgørende hensigter. Og når man tænker på alle de frivillige lokale fra sportsklubberne, som hjælper og bakker op, så er det en bitter pille at måtte sluge.
Så bemærk, at kræmmermarkedet i starten af september er til fordel for de lokale sportsklubber i området.
Det er de andre ikke !
Arrangementet med kræmmermarked på Bellahøj marken kan for øvrigt ende med at blive udvandet og i værste fald lukket helt af.
Der er lidt at tænke over.