Beton bliver knust og genanvendes på stedet i Tingbjerg byggeri

   

Der er virkelig gang i flere lokale bygningsprojekter for øjeblikket. Man kan se byggepladser med masser af aktivitet, og der er i sandhed noget at se frem til i løbet af de næste par år. Men det positive ved det hele er, at ikke meget af det gamle beton bliver smidt væk. Genbrug er målsætningen. Læs bare her, hvordan det gøres i Tingbjerg. Her bliver 4.000 ton byggemateriale knust og genanvendt til fundamentet til et nyt byggeri på Store Torv i Tingbjerg, hvor boligselskaberne fsb og SAB har en stor udviklingsplan i gang.

En betonknuser gør byggeriet bæredygtigt ved at knuse og genanvende betonen, og sparer samtidig beboerne for larm og os fra lastbiler i pendulfart gennem området.

Der bliver opført nye boliger, plejehjem, seniorbofællesskab, dagligvarebutik, daginstitution og butikker på Store Torv. Første del af det nye torv er efter planen færdigt i 2022.

Se betonknuseren på arbejde i denne lille film og hør byudviklingschef Lene Vennits fortælle om, hvordan maskinen gør byggeriet bæredygtigt – og sparer beboerne for en masse larm og os.