Biblioteket i Husum lufter bøgerne i sommervarmen

I løbet af sommeren vil bibliotekarerne på Husum Bibliotek tage deres bøger med på gaden for at finde læsere til dem.

De fleste i Brønshøj-Husum ved nok, hvor de finder Husum Bibliotek – nemlig på Frederikssundsvej 290. Men hen over sommeren vil man ikke altid behøve at gå op på adressens 1. sal på for at låne bøger og få læsetips. Bibliotekarerne har nemlig fundet på at bringe bøgerne ned i gadehøjde:

– Vi vil altid meget gerne i snak med beboerne i vores område, så vi kan lære dem bedre at kende og dermed anbefale dem de bøger, der giver dem de bedst mulige læseoplevelser, fortæller bibliotekar Mathias Emil Stenrøs til netavisen, – og vi ved godt, at et varmt bibliotek ikke er det mest attraktive sted at besøge, når solen skinner, og der er over 20 grader udenfor. Derfor har vi bestemt os for hen over sommeren at tage et udvalg af vores bøger med på gaden for på den måde at få dem udlånt og hilst på folk, tilføjer bibliotekaren, som er en af dem, man vil kunne møde på gaden.

Hvis man finder en bog i det udvalg, bibliotekarerne har med ned på Frederikssundsvej, så kan man låne den uden at skulle ind på selve biblioteket. Det kræver blot, at man har hentet Københavns Bibliotekers app ”Biblioteket”, som kan hentes gratis i ens App Store eller på Google Play. Med appen kan man med sin telefon scanne og låne bøgerne uden at bestige trapperne til det fysiske bibliotek.