Brønshøj gjorde sit og er ikke helt afskrevet endnu

Som vi efterhånden har skrevet flere gange, så er Brønshøj tvunget til helst at vinde alle sine sidste kampe, hvis oprykningen fortsat skal leve i håbet. Og de betingelser holdt i lørdagens kamp mod en af konkurrenterne Marienlyst, som fortjent blev vundet med 1-0 på Tingbjerg Ground.

Den hårde blæst var ikke de bedste vilkår for nogen af de to mandskaber. Men heldigvis fik hjemmeholdet vist gode takter, og vi kan ikke mindst kippe med flaget for forsvaret, som nu ikke har lukket en bold ind i de seneste fire kampe.

Matchwinner blev Mathias Veltz, som efter 41 minutter scorede kampens eneste mål. Næste opgave bliver på Green Arena i Ringkøbing, hvor hjemmeholdet tager imod. Det sker søndag den 14. maj kl. 14.00.

Her er hvad Brønshøj selv skriver om kampen !

Vigtig sejr

Det blev til tre vigtige point, da Marienlyst blev besejret 1-0 på Tingbjerg Ground. Det var en kamp med hård vind, som vi var bedre til at håndtere. Mathias Veltz fik endelig hul på bylden og blev kampens enlige målscorer.

Tekst: Christian Haslund

Marienlyst var dog tæt på at få en drømmestart, da Morten Munk efter 10 sekunder fik kampens første chance. Men afslutningen manglede præcision o g endte lige på Lucas Chang-Andersen. Fem minutter senere forsøgte Morten Munk sig igen – denne gang med en halvflugter, som gik over mål.

Kæmpechance og mål

Vi fik dog efterhånden lidt bedre fat og kom frem til nogle gode muligheder. Bl.a. takket være skarpe indlæg fra Nicholas Marfelt. Men hverken Veltz eller Lukas Kiilerich kunne få headet bolden i kassen.

Men 1. halvlegs største chance tilfaldt gæsternes Laurits Rahbek, da pludselig var helt alene med Chang. Men fantastisk redning af vores målmand. Returen røg selv ud til Rahbek, men han fik fumlet så meget, at bolden røg ud over baglinjen.

Herefter fulgte en chancefattig periode, men fem minutter før pausen kom kampens enlige scoring. Rasmus Suhr modtog bolden på midten af banen, foretog en vending og fandt Veltz i dybden. Her kunne ingen følge med den hurtige angriber, der sikkert kunne sende bolden forbi keeperen og i mål. 1-0 til os og stor forløsning for især Veltz, der scorede sit første mål i foråret.

Det var også en glad Veltz, som vi talte med efter kampen: ”Det var en kæmpe forløsning at score. Jeg synes, at det har været ret tæt på i flere af kampene. Det har bare været lidt stolpe ud. Nu kom den endelig.”

Vindskelige forhold

Under hele kampen blæste en hård vind fra øst-sydøst. Dette havde også indflydelse på spillet og gjorde, at bolden nogle gange tog en underlig retning. Derfor var det også ekstremt vigtigt at komme foran.

Den hårde vind gjorde også, at der ikke var mange chancer de første 30 minutter af 2. halvleg. Bedste mulighed var til Rahbek lige efter pausen, men han sendte bolden forbi mål.

Men med et kvarter tilbage kom der gang i afslutningerne og duellerne.

Kortene kom op

Vi fik slået nogle gode hjørnespark, som alle lagde et stort pres på fynboerne. Men det sidste manglede lige for at vi kunne nå frem.

Med 80 minutter spillet havde dommer Lars Skibild Jensen endnu ikke haft kortene op af lommen. Men de sidste 10 minutter plus de syv minutters overtid, kom der fart på. Det blev til gule kort til Marfelt og Hashiba, mens det på fire minutter blev til tre gule kort til Marienlyst. To af disse blev tildelt Mathias Danielsen, og fynboerne sluttede derfor med 10 mand.

Der var blevet trukket en del tid i løbet af kampen, og som Brønshøj-fan sidder man jo altid med hjertet oppe i halsen. Men vi kontrollerede bolden godt i de sidste minutter og undgik panik før lukketid.

Samtidig var det også rart at se både Oliver Carrara og Youssef Toutouh på banen efter skader. De fik hhv. 17 og otte minutters spilletid i dag.

Stærk defensiv

Det var samtidig den fjerde kamp i træk, at vi forhindrede modstanderne i at score. Når dette lykkedes, så er ét mål jo nok, som tilfældet var i dag. Og så var indsatsen og indstillingen fra spillerne også rigtig god. Det vinder man mange kampe på.

De tre point var også nødvendige, da Holbæk, Vejgaard og Avarta alle vandt denne weekend. Og med sejren over Marienlyst er vi gået fra at være otte point fra en oprykning til ”kun” at være fem point fra.

Veltz kom også – efter kampen – ind på, at der er tale om finalekampe: ”Jeg vil næsten kalde det en finalesejr i dag. Vi kan jo godt se på tabellen, at der var et lille spring med pointene. Hvis vi ikke havde fået tre i dag, så var det nok begyndt at se lidt svært ud. Så virkelig vigtigt, at vi kan hæfte os på i toppen.”

Vi skal forsætte den gode stime, som vi er inde i, og fokusere på os selv. Men vi krydser, da også fingre for, at nogle af holdene foran os snubler.

Men der hviler selvfølgelig også et pres på spillerne. Et pres, som Veltz føler, at de kan håndtere: ”Vi klarer presset fint. Vi ved jo, at vi er et godt hold, og på dagen slår vi hvem som helst. Udover det, så har vi stadig mange hjemmekampe tilbage mod de hold, der ligger over os. Vi ved hvor gode vi er på hjemmebane, hvor vi har opbakning fra fansene. Så der skal vi helt sikkert hente vores point.”

Vestpå

I næste runde skal vi til den anden ende af landet, når turen går til Vestjylland. Søndag den 14. maj kl. 14 gæster vi nem Ringkøbing på Green Arena. Her vil hjemmeholdet revanchere nederlaget tidligere i foråret på kunsten i Tingbjerg. Men vi håber på at se mange hvepse i Ringkøbing, så vi kan hente forårets første sejr på udebane.

Veltz tror da også på fuld gevinst i Ringkøbing: ” Vi slog dem i første kamp, som var en tæt kamp, men det er alle kampene I oprykningsspillet. Alle hold er gode og alle hold har noget at spille for. Men forhåbentlig får vi marginalerne med os, og får puttet et par dåser i kassen. Og formår vi stadig at holde buret rent, som vi har været gode til i dette halvår, så kommer der tre point på kontoen.”