Brønshøj Sangskriver Festival slog publikumsrekorden i år

Hvis man er glad for at gå til koncert, er Brønshøj et godt sted at bo. Det går op for flere og flere – også uden for bydelen. Ikke mindst fordi Brønshøj Sangskriver Festival efter 4 sæsoner har markeret sig som en koncertevent, man meget gerne vil være en del af. Både som publikum og artist.

Et hyggeligt indslag var interviewet, Søren Rebbe lavede med Juncker, Dicte og Henrik Balling

For trioen bag festivallen – Erik Stig Andersen, Kristian Boll og Lars Dyrby – var et af succeskriterierne for i år, at flere skulle nyde godt af musikken.

– Årets festival er gået over al forventning, siger initiativtager og medarrangør Erik Stig Andersen, da netavisen fangede ham lige efter afslutningen. – Festivalen har haft publikumsrekord og tilbagemeldingen fra vores artister er, at deres koncerter – både små og store – har været velbesøgte.

Som noget nyt var det i år de unge artister fra bydelen, der lagde ud. – Vi er totalt blown away, jubler Erik Stig Andersen videre. – De unge fra Brønshøj er super dygtige og fredag aften, hvor de unge artister var på programmet, var den mest velbesøgte overhovedet. Vi vil gerne invitere de unge fra bydelen til at tage del i planlægningen af næste års festival, så endnu flere unge artister kan komme på plakaten i 2024.

For at styrke bevågenhed på den gode originale sang udskrev Brønshøj Sangskriver Festival en landsdækkende sangskriverkonkurrence i efteråret. – Vi fik 45 bidrag, og niveauet var imponerende højt, fortsætter Erik Stig med begejstring i stemmen. – Vores fagjury med bl.a. Chief One og Juncker som deltagere var på hårdt arbejde og måtte kåre to vindere, som stod helt lige i pointgivningen, og man kunne høre en knappenål falde – så stille var der på vores cafescene – da de to vindere, Freja Eppler og Sally Mackeprang Larsen fremførte deres smukke vindersange for publikum på hovedscenen. Vi glæder os til at høre sangene igen, når artisterne har været en tur i Ark-studiet i Husum for at indspille dem, siger Erik Stig. Udover den fortjente hyldest fra publikum var det deres præmie som vindere af konkurrencen.

Publikum var begejstret begge dage festivalen kørte – og de hyggede sig med god musik og sang

Lørdag aften var hovedbegivenheden et musikalsk talkshow med Dicte, Juncker og Henrik Balling (Gangway) som deltagere. Det hele elegant orkestreret af radiovært Søren Rebbe. – Det var sjovt at høre historierne bag nogle af de sange, vi kender så godt, fastslår Erik Stig. Junckers “Havana” er for eksempel inspireret af Rod Stewarts maritime megahit “I am Sailing”. Og en del af teksten til Gangway’s ørehænger My Girl and Me er direkte afskrevet fra Biblens Ordsprogenes bog.

Brønshøj Sangskriver Festival kommer igen til næste år. – Vi har fundet en form, der virker, siger Erik Stig. – Vi går snart i gang med at planlægge næste års festival. Afsættet i de lokale talenter vil blive bevaret, men vi vil fortsat invitere sangskrivere fra den øverste hylde med, så bydelen kan høre sangskrivning, når den er allerbedst, slutter Erik Stig.