Onsdag ville Benny Lohse være blevet 86 år

En af Brønshøjs mest kendte profiler Benny Lohse ville onsdag være blevet 86 år. Den elegante spiller blev født den 24. marts 1935 og døde 8. november 2004.

                                             

 

Jeg blev bedt om at skrive lidt om Benny Lohse på den meget populære facebookside Dansk fodbolds bedste gennem tiderne og da jeg personligt selv lærte ham at kende i forbindelse med Brønshøj Boldklubs 60 års fødselsdag, var det ikke svært at tage imod udfordringen. Da den omhandler en legende i BB, synes jeg, det er okay også at bringe den her i netavisen.

Historien var, at en delegation fra klubben med bl.a. Benny Lohse en dag mødte op på avisen for at spørge, om jeg ville være konferencier ved den forestående jubilæumsfest. Et højst overraskende besøg, eftersom jeg fortsat var Vanløse mand og ikke havde vildt meget til overs for arvefjenderne fra BB. Men selvfølgelig sagde jeg ja – og det førte senere til et over 40 års kærlighedsforhold til de sortgule !

Benny Lohse var en vaskeægte klubmand og ren BB’er ! Han spillede spillede 326 førsteholdskampe i perioden 1953 til 1969. Benny Lohse sad også 25 år i klubbens ledelse og blev i 1994 udnævnt til æresmedlem i Brønshøj Boldklub. Han er også den første, som blev optaget i klubbens Wall of Fame.

15. maj 1958 debuterede Benny Lohse på det danske A-landshold i en kamp mod Curacao, og det blev til yderligere fem kampe, blandt andet det legendariske opgør mod Sverige på Råsunda i 1958, hvor det blev 4-4 mod de svenske VM-sølvvindere.

Benny Lohse har også kamprekorden i fodboldsammenslutningen Alliancen.

I forbindelse med landsholdets deltagelse ved OL i 1960 var han en af de sidste, der blev sorteret fra. Han havde forinden meldt afbud til en træningskamp for landsholdet i Jylland, hvor han skulle have været med det fly, som forulykkede i Kastrup Lufthavn.

Efter stoppet på divisionsholdet i 1969 påtog Benny Lohse sig flere træneropgaver i sin elskede klub.

Jeg var glad for, jeg lærte ham at kende. Han var en fin fyr og vil aldrig blive glemt.

Et af de mandskaber i BB, som spillede klubben op i landets bedste fodboldrække.