Danmission Genbrug Husum vinder pris som Årets Højdespringer

 

Danmission Genbrug Husum blev i weekenden kåret til ”Årets Højdespringer”, som den af Danmissions 72 genbrugsbutikker, der i 2019 har oplevet størst vækst.  

Der var stor glæde og overraskelse at spore, da Danmission Genbrug Husum i weekenden blev kåret til Årets Højdespringer. Butikken og dens frivillige fik prisen, fordi den har nået højest vækst i 2019 af Danmissions 72 genbrugsbutikker.

For de tre frivillige fra Husum der modtog prisen ved det årlige seminar for frivillige butiksledere i Danmission Genbrug, var det er stor overraskelse:

– Jeg kan slet ikke forstå det. Vi vidste godt, at det gik bedre, men vi er vildt overraskede, siger Helle Spangerup, der er frivillig butiksleder. –  Så stor tak til vores konsulent Henriette, der har skubbet på os og fik os i gang med at give butikken en kæmpe overhaling og oprydning.

Det er i tæt samarbejde med udviklingskonsulenten fra Danmission, at de frivillige har formået at få genbrugsbutikkens overskud til at stige med hele 215 %.

Tre glade Danmission prismodtagere fra Husum – fra venstre Marianne Ågren, Ellen Bødker Sørensen og Helle Spangerup

– Hemmeligheden og forklaringen bag den store fremgang er, at der er blevet ryddet op både i butikken og i baglokalerne, forklarede udviklingskonsulent Henriette Lind i sin tale ved prisoverrækkelsen.

– Jeg mødte jer for små to år siden, og der var ingen kasserer, så først skulle vi have sat én på den post. Da vi så fik kigget i regnskaberne, kunne vi se, at der var nogle ting, vi kunne gøre noget ved og nogle udgifter, vi kunne skrue ned for. Men den største indsats har været oprydning. I har knoklet! Det er jeres fortjeneste, og det er så flot, at I har lavet det her kæmpespring.

Butikken i Husum har fået nye reoler, ny indretning og så er der ryddet op i usælgelige varer. Alt sammen medvirkende til, at butikken fremstår lys, indbydende og overskuelig til stor glæde for både frivillige og ikke mindst butikkens kunder.

– Da vi åbnede for otte år siden, rykkede vi ind i midlertidige lokaler. Dengang lød meldingen fra udlejeren, at bygningen skulle rives ned eller istandsættes inden for en kortere periode, fortæller Helle Spangerup:

– Det var meningen, at vi kun skulle være i lokalerne midlertidigt, og derfor har vi aldrig rigtigt fået os ordentligt indrettet. Vores disk byggede vi af en sengegavl, og alt var ret midlertidigt, fordi vi hele tiden har troet, at bygningen skulle rives ned.

Men nu har det hele fået en overhaling:

– Vi besluttede os for at lukke butikken ned i to dage, hvor vi fik ryddet op, fik nye reoler ind, sendte usælgelige varer videre i genbrugssystemet og har fået sådan en flot og overskuelig butik. Det er til stor glæde for både os og kunderne, fortsætter Helle Spangerup.

– Vi har fået ekstra travlt, efter at butikken er blevet moderniseret og nyindrettet, og vi er helt klar til at byde nye frivillige indenfor. Der er en super stemning blandt os frivillige, vi hygger os sammen, laver sjov og det smitter af på kunderne. Ingen tvivl om at vores butik er et populært sted på Husum Torv og er blevet endnu mere populær efter istandsættelsen.

Helle og de andre frivillige holder et særligt Åbent Hus lørdag 28. marts, hvor interesserede kan kigge forbi og høre mere om, hvad man kan lave som frivillig. Følg med på butikkens Facebookside og i netavisen og få mere at vide om arrangementet.

Butikken mangler også frivillige til at sy muleposer af genbrugsstof, så har man en symaskine og lyst til at sy for en god sag, så kontakt Helle Spangerup i butikken.

Gå ind på linket og se øjeblikket, hvor Danmission Husum bliver hædret:

https://www.youtube.com/watch?v=F06ZazK050M

https://www.youtube.com/watch?v=4KfQgGa9zlg

Overskuddet fra Danmission Genbrug på Husum Torv går til Danmissions arbejde for at hjælpe fattige og udsatte i Asien, Afrika, Mellemøsten og Danmark.