Danmission i Husum fik skulderklap for årets idé

I Danmission Genbrug i Husum er det opfindsomme frivillige, der står for den daglige drift. Ideen for at skabe et særligt “mens room” blev for nylig kåret som “Årets gode idé”.   

Det var (fra venstre) Ellen Bødker Sørensen, Birgitte Rydiger, Susanne Winther og Anne Schmidt Larsender modtog anerkendelsen i form af et diplom (Foto: Tom Sand Egeskov) 

De frivillige ildsjæle, der driver Danmissions velgørende genbrugsbutikker, er dygtige til at finde på nye små og store tiltag, der fremmer salget og dermed overskuddet til verdens fattigste.  

Netop de gode ideer blev hyldet, da den folkekirkelige organisation for nyligt holdt et seminar for 130 frivillige butiksledere fra Danmissions 66 genbrugsbutikker. Her blev årets bedste ideer kåret – og én af dem er fra Danmission Genbrug Husum.  

Her er butikkens kælder blevet indrettet til en helt særlig afdeling især målrettet butikkens mandlige kunder (kvinder er naturligvis også velkomne), hvor de kan gå på jagt i herretøj og sko, elektronik, LP’er og CD’er, bøger, sportsudstyr og meget mere.   

Henning Lindgren, der er udviklingskonsulent for butikken, overrakte anerkendelsen:  

 – I har formået at skabe en hyggelig hule i kælderen med et stort udvalg af varer, som vi ved, at især mænd ofte viser interesse forI har valgt at omdanne en ellers lidt kedelig kælder til en særlig indkøbsoplevelseI har samlet mange gode fund på et sted, så nu kan de, der er interesseret i “mens room” bare gå direkte i kælderen 

Sådan lød ordene fra Henning Lindgren, der understregede, at kvinder selvfølgelig også er velkomne i “mens room”, og at halvdelen af alle kunder i kælderen rent faktisk er kvinder.

Overskuddet fra Danmisisons genbrugsbutikker går til fx krigsramte børn og familier i Syrien, mennesker på flugt i Myanmar og til at beskytte truet regnskov i Cambodja.