Deltablues i Pilegården torsdag aften

Torsdag d. 28. april kl. 20 venter der en aften i Pilegården med den mørke, ulmende deltablues, som Big Creek Slim Rodrigo Mantovani (BR) er ekspert i.

Big Creek Slim er lidt af et mysterium. Han taler deltablues-sproget så flydende og autentisk, at hans opvækst ved danske Ikast virker helt forrykt. Big Creek Slims fortolkning af deltablues er så præcis og personlig, at den er hinsides attitude og teknik. Han fremfører både klassikerne fra genren og egne sange med en urkraft, der kan tage pusten fra de fleste. Varemærket er country blues som den lød før 2. verdenskrig tilsat tidlig Chicagoblues.

I 2019 og 2020 indspillede han to nye albums, inspireret af sine oplevelser med henholdsvis corona-lockdown og sin hjemvenden til Danmark efter at have været bosat i Brasilien. Der mødte han den brasilianske bassist Rodrigo Mantovani, som han tidligere har udgivet albummet First Born med, og det er i selskab med ham, at han går på scenen i Pile-gården denne aften.

Kender man Big Creek Slim, så ved man, at han råder over et nærmest grænseløst lager af fortolkninger af kendte og obskure country blues-sange. Læg dertil hans egne sange, der nærmest kunne være hentet i 1930’erne via tidsmaskine.

Som publikum kan man se frem til koncert med Big Creek Slims muskuløse og meget di-rekte guitarstil tilført god kontrast af Rodrigo Mantovanis kontrabasspil. Koncerten er arrangeret af Music House Brønshøj med støtte fra Brønshøj-Husum Lokaludvalg. Billetter fås forsalg på pilegaarden.kk.dk eller i døren.