Ejner Jensen, Vanløse IF, var klubbens første landsholdsspiller !

Ejner Jensen, Vanløse IF, var klubbens første landsholdsspiller !

Og i dag onsdag den 6. oktober ville den lille elegante angriber være fyldt 92 år. Ejner Jensen døde kort før jul i 2019. Han sov stille ind på plejehjemmet i Hjortespring ved Herlev, hvor han boede sine sidste år. Ejner havde været ramt af Corona og var indlagt på hospitalet en periode i december måned. Tilbage på plejehjemmet var kræfterne ikke mere de samme, og langsomt mistede han livslysten.

Tekst: Flemming Antony

   

foto 1 – Artiklens forfatter havde fornøjelsen at besøge Ejner Jensen da han blev 90 år, og mens han endnu var frisk

Ejner Jensen var VIF’er med hud og hår. Han spillede aldrig i andre klubber, selvom mulighederne for et klubskifte til en højere rangeret klub var store. Allerede som 17-årig debuterede han på Vanløses førstehold, og det var starten på en flot karriere.

Foto 2 – Vanløses tilhængere elskede Ejner Jensen

Gennem mange år var han klubbens absolutte stjernespiller, hvilket gav kampe på såvel KBU’s unionshold, Fodboldsammenslutningen Alliancen samt A-landsholdet. Desværre var der på den tid flere bud på pladsen som højre wing til landsholdet, hvor navne som Poul Petersen, AIA, og Jørgen Hansen, Næstved, var de mest fremtrædende. Derfor blev det kun til en enkelt kamp mod Norge i 1955, da de to førnævnte var skadet. Her spillede Ejner Jensen en flot kamp, men mere blev det altså ikke til. Derudover spillede han et par B-landskampe, hvor han tilmed scorede i den ene.

Den flotte karriere sluttede i 1963 efter mere end 300 førsteholdskampe.

               

             

Foto 3-4-5-6 Glimt fra en del af Ejner Jensens storhedstid i Vanløse IF

I Vanløses storhedstid i 70’erne var Ejner Jensen assistenttræner for Henning Westergaard, og i det hele taget gik han til hånde i den klub, han elskede allerhøjest.

                                     

Foto 7 – Ejner Jensen i guldstol efter en Vanløse kamp.    Foto 8 – Aviserne elskede Ejner Jensen        

Slutteligt vil jeg gerne fortælle, at Ejner Jensen blev mit livs første fodboldidol, da jeg var dreng. Faktisk fra jeg første gang så ham spille i en træningskamp i Vanløse i 1955. Senere lærte jeg ham at kende på tæt hold. Som 14-15-årig skrev jeg sporten i Vanløse Avis, og her havde jeg lejlighed til at være med til at kåre Ejner Jensen til “Årets Idrætsmand i Vanløse”. I den anledning skrev jeg et lille stykke, som Ejner gemte i sin scrapbog. Der stod –

Foto 9 – Dette billede er af en yderst “berygtet” fodboldspiller. Vellidt over alt, frygtet over alt. Hans navn er Ejner Jensen. De gange han har overlistet målmænd eller filmet sig til et straffespark, eller fintet et helt forsvar ud af balance, kan ikke tælles. Kun en landskamp nåede han, men på trods af det, skabte han sig et navn, som alle fodboldinteresserede i dag kender. I 1963 blev han kåret til Årets Idrætsmand i Vanløse. Endnu et tegn på den enorme popularitet denne lille spiller har skaffet sig. Først og fremmest fordi han opførte sig eksemplarisk såvel på – som uden for fodboldbanen.
Da han skulle have overrakt sin præmie, besøgte jeg ham i hjemmet på Bregnerødgade, og det var en kæmpeoplevelse. Ved den lejlighed smagte jeg mit livs første øl, som jeg blev budt efter kaffen.

Derfor var jeg glad, da jeg fik lov at “arve” hans scrapbøger, da han forlod os. De understreger hvilken stor fodboldspiller han var. Jeg havde æren af at være en af de Vanløsere, der bar hans kiste det sidste stykke til rustvognen. Det var stort. Meget stort for mig !

“Gamle Ejner” som hans kælenavn var de sidste år af hans aktive karriere – vil aldrig blive glemt !