Ejner Jensen, Vanløse IF, var klubbens første landsholdsspiller !

Og i dag onsdag den 6. oktober ville den lille elegante angriber være fyldt 92 år. Ejner Jensen døde kort før jul i 2019. Han sov stille ind på plejehjemmet i Hjortespring ved Herlev, hvor han boede sine sidste år. Ejner havde været ramt af Corona og var indlagt på hospitalet en periode i december måned. Tilbage på plejehjemmet var kræfterne ikke mere de samme, og langsomt mistede han livslysten.

   

Artiklens forfatter havde fornøjelsen at besøge Ejner Jensen da han blev 90 år, og mens han endnu var frisk

Ejner Jensen var VIF’er med hud og hår. Han spillede aldrig i andre klubber, selvom mulighederne for et klubskifte til en højere rangeret klub var store. Allerede som 17-årig debuterede han på Vanløses førstehold, og det var starten på en flot karriere.

Gennem mange år var han klubbens absolutte stjernespiller, hvilket gav kampe på såvel KBU’s unionshold, Fodboldsammenslutningen Alliancen samt A-landsholdet. Desværre var der på den tid flere bud på pladsen som højre wing til landsholdet, hvor navne som Poul Petersen, AIA, og Jørgen Hansen, Næstved, var de mest fremtrædende. Derfor blev det kun til en enkelt kamp mod Norge i 1955, da de to førnævnte var skadet. Her spillede Ejner Jensen en flot kamp, men mere blev det altså ikke til. Derudover spillede han et par B-landskampe, hvor han tilmed scorede i den ene.

Den flotte karriere sluttede i 1963 efter mere end 300 førsteholdskampe.

I Vanløses storhedstid i 70’erne var Ejner Jensen assistenttræner for Henning Westergaard, og i det hele taget gik han til hånde i den klub, han elskede allerhøjest.