En på mange måder historisk dag for Brønshøj, da Per Røntved Lounge blev indviet med hovedpersonen i forgrunden

Brønshøj har gennem tiden leveret mange store navne til den danske fodboldverden, startende med Ove Andersen i slutningen af 50’erne. Siden er leveret adskillige spillere til det danske landshold – og mange af dem står i dag mejslet ind i fodboldelskeres bevidsthed. En af de helt store fra de sortgule var Per Røntved, og han blev virkelig hyldet med maner lørdag, da hans gamle klub BB indviede “Per Røntved Lounge” i klubhuset ved Tingbjerg Ground. 

(foto: Christian Haslund)

Her klipper Brønshøjs gamle kæmpe Per Røntved snoren over til den lounge, der bærer hans navn.

Der var en dobbelt anledning, eftersom der netop er udsendt en helt ny bog om den elegante Brønshøj spiller. Den er skrevet af Rune Engstrøm og hedder “Det gyldne venstreben”. Samtidig med indvielsen af den nye lounge, som hovedpersonen selv klippede snoren over til, havde man mulighed for at købe den nye bog signeret af den gamle stjerne.

Så skrives der autografer. Per Røntved “overvåges” af bogens forfatter Rune Engstrøm, mens en fan ser til

Som forstadsklub har Brønshøj markeret sig fantastisk siden debuten i Danmarksturneringen i 1946. Der har været tre storhedstider med ophold i landets bedste række, og det har givet adskillige landskampe til flere BB’ere. Her har det været en fornøjelse at følge bl.a. Per Røntved, som altid med en stolthed har fortalt, hvor han kommer fra. Derfor var lørdag en stor dag får både Per Røntved og hans gamle klub.

Og sandelig om ikke 2700-netavisen har fået denne hilsen til Per Røntved fra en af hans største fans gennem tiderne, Michael Carøe. Da vi kontaktede den travle og populære sanger og skuespiller, tøvede han ikke et sekund med et par hjertelige ord:

Denne lille knægt drømte i slut-60’erne om at møde sit store idol. 

Det skete – men der skulle gå pænt langt tid.

Tillykke til Det Gyldne Venstreben. Selvfølgelig skal min helt lægge navn til Loungen.

Et kanonbillede med to berømtheder, som begge holder af Brønshøj. Michael Carøe og Per Røntved taget da BB fejrede sin 90 års fødselsdag i Grøndal Centret for 10 år siden.

Bogen kan man indtil videre købe i Brønshøj Boldklub, i Sports Store på Frederikssundsvej og hos Dahls Bøger på Hulgårdsvej. Bogen koster 200 kroner, og indeholder 356 sider med en hel masse gamle billeder i. 

Yderligere oplysninger vedrørende bogen kan fås hos Rune Engstrøm  www.runeengstroem.smallshop.dk