Endelig lykkedes det for Husum at vinde - det blev 2-1 i lokalopgøret mod Union

Endelig – det er vi mange, der har ventet på. Fredagskampen i Husumparken mellem Husum-Union sluttede med en fortjent hjemmesejr på 2-1 efter 1-1 ved pausen. Kampen blev afviklet i rædselsfuldt efterårsvejr, men glæden over at vinde igen, overstrålede alt. Union bragte sig foran efter 18 minutter, men Rasmus Rosenberg fik udlignet før pausen.

I anden halvleg lykkedes det for Julius Find at score sejrsmålet efter 57 minutter, og den føring fik Husum kæmpet hjem til slutresultatet 2-1.

En meget vigtig sejr, især fordi de blåhvide har leveret flere skuffende resultater i starten af denne sæson. Næste modstander er Viktoria på Fælleden lørdag i næste uge. Her fløjtes op kl. 16.00.

Her er et mere fyldigt referat af kampen fra Husum:

Der var debut til Husums midlertidige træner, Yannick Winkel Rasmussen efter at klubben og Jesper Falck var blevet enige om at stoppe samarbejdet.
Dette gav sig udtryk i en anderledes tilgang til taktik og opstilling. I starten fik Union lov til at køre bolden rundt i deres bagerste kæde, og vi satsede på hurtige omstillinger. Dette kastede flere farlige fremstød af sig i starten.
I det 18. minut sparkede Union på mål. Bolden ramte Emil Ohmann i brystet, men det tangerede dommeren til et straffe. Det brændte Union, men linjedommeren dømte, at Rasmus Ohmann var gået for tidligt. Men det andet straffe brændte de også, dog kom Union først på returen og scorede til 0-1.
I det 31. minut fik Husum frispark i venstre side af banen, små en meter uden for feltet. Det første spark bliver taget for hurtigt, og dommeren dømte omspark. På andet forsøg knaldede Rasmus Rosenberg bolden op i trekanten uden chance for keeperen. Det tangeres som efterårets mål.
Anden halvleg startede meget lige, hvor Husum fortsatte med at presse og ventede på den endelige chance.
I det 57. minut fik Husum hjørne, som blev sparket i midt i feltet, hvilket gav lidt klumpspil, hvor Julius Find kunne sparke bolden ind til 2-1.
Efter 97 minutter blev kampen fløjtet, af og der røg tre point ind på kontoen. Det var en fantastisk arbejdssejr, hvor alle løb de ekstra meter for holdet.