Er bekymret over utrygheden i Brønshøj-Husum: - en legalisering af hash vil bl.a. kunne stække flere bander

Den årlige tryghedsundersøgelse viser, at utrygheden i Brønshøj-Husum er steget fra 2020 til 2021. Mens udviklingen har været stabil i Københavns Kommune samlet set, så er andelen af utrygge borgere i Brønshøj-Husum steget fra 13 til 16 %, mens andelen af utrygge i aften- og nattetimerne er steget fra 23 til hele 26 %. Sådan siger Laura Rosenvinge til netavisen og fortsætter ..

 – Det er klart, at jeg er bekymret over udviklingen, siger Laura, der er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Socialdemokratiet og lokalt valgt i Brønshøj-Husum. – Sidste år var der flere skyderier i vores bydel, og det har uden tvivl påvirket tallene. Jeg blev også særligt påvirket af skyderiet på Mørkhøjvej i september, fordi det skete blot et stenkast fra mit barndomshjem.

Laura Rosenvinge mener, der er brug for flere tryghedsskabende tiltag og forebyggende indsatser, som kan forhindre, at unge kommer ud i en kriminel løbebane.

– Jeg så gerne, at regeringen gav os lov til at legalisere hash under ordnede forhold. Det kan tage brødet ud af munden på banderne, hvis vi fjerner en af deres indtægtskilder. Men vi skal også gerne styrke klubberne og foreningslivet, så unge mennesker har et godt alternativ til at hænge ud på gaden, forklarer Laura Rosenvinge.

– Endelig er der også brug for bedre belysning. Vi har sat gang i arbejdet med at få mere belysning langs stier i Tingbjerg og langs cykelstien ved Hillerødmotorvejen, men der er mange grønne områder og parker her i bydelen, hvor der er brug for bedre belysning.

Den lokale socialdemokrat mener dog også, at der er grund til at dykke dybere i tallene, da hun mener, at utrygheden i Brønshøj-Husum kan være ulige fordelt:

– Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vores bydel spænder over et udsat område som Tingbjerg og de store villaer omkring mosen, og når alle tal for vores bydel bare lægges sammen, så kan det ende med helt utilsigtet at dække over lokale forskelle. Og det er jo uhensigtsmæssigt, for vi skal gerne dirigere midlerne og indsatserne derhen, hvor flest er utrygge.

netavisen 25. juni 21 kl. 9.30