Et frisk lokaltilbud: Groove-dans under åben himmel: Få krop og sjæl i balance 

Hver torsdag byder Bellahøj friluftsscene på dans under åben himmel på den gamle, hæderkronede og charmerende scene, som for øvrigt stadig er Københavns eneste udendørs af slagsen.

Tekst og foto: Katrine Anna Andresen

Scenen sætter rammerne for en morgen i smuk natur, men er også et historisk sted med et langt liv på bagen. Netop derfor har facilitator og gymnasielærer Pernille Bøge valgt denne herlige plet til hver torsdag at invitere til dans om morgenen i tidsrummet 7-8.

Ideen kom, da hun for mange år siden var udsat for en hjernerystelse, og havde brug for en  blid og nænsom måde at vende tilbage. Til hendes store forbavselse kom dansen til at blive hendes redning, og den har de seneste år nærmest blæst hende bagover af begejstring. Dans har mange udtryksformer, men i Pernilles tilfælde blev dansen en måde, hvorpå hun kom tættere på sig selv rent mentalt og samtidig gav hende større styrke. Både til at klare udfordrende situationer i hendes private liv, men også til at blive en stærkere, bedre og mere fri version af sig selv.

  Pernille Bøge – Der er alt mulig grund til at komme i gang

Sidenhen har hun startet hold op med det ønske, at tage dansen til lokalområdet, og udfordre de mere traditionelle træningsmetoder vi ser i dag. Dans bliver jo ofte forbundet med en præsentationsform, hvor man enten skal kunne danse smukt, synkront eller agere cool. For Pernille er dansen meget mere end bare det: – Netop denne dans her er et af vores menneskelige udtryk, som vi ikke bruger særlig meget i vores kultur, og derfor tror jeg, vi går glip af meget livskraft, siger Pernille. En livskraft som hun og hendes deltagere gang på gang oplever hver torsdag, og som hun håber flere vil engagere sig i.

Pernille arbejder med danseformen Groove, hvis dna ligger i det psykologiske indenfor krop og bevægelse. Her arbejder hun med det frie udtryk, det bløde, og det undersøgende. Hun ville selv have ønsket en lignende danseform havde været tilbudt, da hun var ung: – Jeg kan virkelig sætte mig ind i at være i start tyverne Jeg tror på, at hvis man laver sådan nogle ting med sin krop, så ændrer det ens mind-set af at begynde at bevæge sig på nye måder. Der er al mulig god grund til at komme i gang med dans. Det ses også på de deltagere, som kommer igen: – Dem der danser bliver ved, og de siger, de er blevet afhængige af det. Det giver mening for dem. Vi smelter alle sammen en lille smule i den der time, slutter den danseglade instruktør.

Man kan finde mere info om dansen på friluftsscenen på Facebook-siden: “Mere Dans Mere Dig”

Velkommen til Katrine

Ovenstående artikel er skrevet af Katrine Anna Andresen, som er ny medarbejder på netavisen. Vi byder hende hjerteligt velkommen og håber, hun vil bidrage med mange spændende historier.