For 60 år siden skrev netavisens redaktør sin første artikel til Brønshøj.

– og det skulle vise sig at være starten på et fantastisk kærlighedsforhold til bydelen. Som knapt 15-årig henvendte han sig til Brønshøj-Husum Avis, der dengang havde redaktion på Haabets Allé 1 og spurgte den daværende redaktør Jørgen Drachmann, om han måtte skrive om musik. Det var lige, da Beatles og pigtrådsepoken var ved at komme i gang for alvor. Redaktøren syntes, det var en god idé og ikke mindst, at det var sjovt med så ung en medarbejder. Så han sagde ja – og så opstod Flemmings Teenagerhjørne til den fantastiske betaling af 20 øre pr. linje.

 

Her et billede fra cirka 62-63 – trommeslageren i Cliffters, Jan Petersen interviewes til Flemmings Teenagerhjørne over en kop kaffe.

Ak ja når man tænker de år tilbage, så er skæbnen nu mærkelig. Ingen havde vel dengang drømt om, at det samarbejde skulle udmønte sig til det, som blev tilfældet. Men gennem mange år kunne avisens læsere følge med i, hvad der skete indenfor popmusikkens verden, og det åbnede adskillige døre for den unge mand. I 1968 blev det til en overraskende debut som sanger, og pludselig kaldte Dansktoppen og offentligheden i almindelighed.

                                               

                                                    Fra Flemmings Teenagerhjørne i tiden 62-64

Da den hitliste lukkede i sin tid, søgte netavisens redaktør så et job på den anden lokalavis Husum Bladet. Det skete efter en nærmere samtale med Jørgen Drachmann, da det ikke skulle hedde sig, at man svigtede den anden avis. Drachmann sagde – prøv, og går det ikke godt, så vend tilbage til mig, så kan det være, du kan få en fast plads hos os. Det var i 1978 og så begyndte et helt lille eventyr.

 

 

                       Foto fra 1978 og det nye job som chefredaktør på daværende Husum Bladet

På et tidspunkt i 1982 fusionerede de to lokalaviser, og så var et fast ansættelsesforhold pludselig en realitet som ansvarshavende redaktør i 2700 Brønshøj.

Springer vi frem til 1995, så overtog  netavisens redaktør den gamle avis. Nu pludselig som udgiver, og så rykkede avisen ellers. Redaktionen flyttede fra Islevhusvej til det gamle bibliotek på Frederikssundsvej 322, 1. sal – lige midt på Husum Torv – og der lå den så indtil 2014, hvor Brønshøj-Husum Avis flyttede til Søborg. Forinden havde Dansk Avistryk købt avisen i 2008, men redaktøren fik lov at fortsætte indtil 2013, hvor samarbejdet sluttede.

Samme år opstod 2700-netavisen.dk, og den kører nu på 9. årgang. Avisen kom til verden udelukkende på grund af det kærlighedsforhold til bydelen, som opstod i sin tid. Det var den nu efterhånden aldrende redaktør slet ikke i stand til at slutte sådan lige på én gang. Og heldigvis er det gået godt. Netavisen har fået mange tilhængere efterhånden, omkring 4000 besøgende i døgnet – eller omkring 27.000 om ugen. Og der er næppe tvivl om, at netop internettet er vejen frem for de fleste medier. Og så ligger 2700-netavisen i dag midt på Husum Torv, to etager over den gamle avisredaktion på Frederikssundsvej 322 A.

Denne lille lokale historie kunne være alenlang, hvis vi gik i detaljer. Men det må vente til en anden god gang.

Til sidst er der blot at sige – tak for de 60 år, hvor det har været muligt at være formidler af lokale og andre nyheder. Det har ganske enkelt været en stor og glædelig del af ens tilværelse.