For godt 100 år siden var der røveri i Brønshøj Bank

En af netavisens meget gode venner, Finn Olsen, har været på jagt i de gamle arkiver og fundet en historie om et bankrøveri i Brønshøj begået for godt 100 år siden. Røveriet havde i den grad landsdækkende interesse, hvilket en lang række gamle avisudklip vidner om. Desværre kan vi ikke finde et billede af banken fra dengang, men historien er ikke mindre interessant af den grund.

Her på dette hjørne lå den gamle bank for 100 år siden.

Brønshøj Bank var beliggende på hjørnet af Haabets Alle og Frederikssundsvej. Bankens fulde navn var vist ”Disconto- og revisionsbanken, Brønshøj afd.”. Banken blev den 15. december 1920 røvet af Søren Kaj Sørensen, der var bevæbnet med dolk og knojern. Det er en ganske dramatisk historie, hvor Søren Kaj Sørensen bliver overmandet på sin cykel af bankens medarbejdere, og hurtigt derefter bliver anholdt af politiet.

Den uheldige bankrøver indkasserede en dom på 6 års forbedringshusarbejde for røveriet.

To år tidligere var samme Søren Kaj Sørensen stukket af fra Christianshavns  Arrest, hvor han sat varetægtsfængslet for en del tyverier. Han blev dog hurtigt fundet, da en af ”Opdagelsespolitiets” betjente vidste, at Søren Kaj Sørensen var meget fodboldinteresseret. Derfor søgte de efter ham på forskellige idrætspladser, og fandt ham som tilskuer til en kamp i Idrætsparken.