Fordrevne ukrainere rykker efter planen ind i Vandrerhjemmet på Bellahøj

Jovist interesserer det mange af læserne, hvad der skal ske med vandrerhjemmet på Bellahøj efter den 1. april næste år. Netavisen har derfor igen været i kontakt med beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken, V. for at spørge, om det har noget på sig, at hjemmet muligvis skal bruges til at huse fordrevne flygtninge. Og vi har fået dette svar fra borgmesteren, som jo bekræfter antagelsen.

           

– Vi forventer på nuværende tidspunkt at kunne anvende ejendomme til fordrevne ukrainere, der visiteres til København, men de sidste detaljer er endnu ikke er på plads – herunder i forhold til, hvornår de i så fald reelt vil kunne flytte ind. Vi står med en meget stor udfordring i forhold til at finde indkvartering til de mange ukrainere og derfor er det oplagt at bruge de ejendomme som kommunen selv ejer fremfor nye dyre lejemål, slutter Jens-Kristian Lütken.  

Som vi tidligere har skrevet, så slutter en næsten 70 år gammel epoke, når Danhostel Copenhagen Bellahøj lukker definitivt ned den sidste dag i marts måned næste år.