Godt 8 kilo affald samlede "Super Sarah & Affaldspatruljen" ind

– Så blev det tid til endnu en affaldstur, beretter ihærdige Sarah Dahlkild til netavisen. Og vi mener, det er så vildt imponerende, at der findes folk i bydelen, som bruger tid på af samle affald op efter andre. Derfor giver dette private projekt plads her på siden. Sarah fortsætter: – Denne gang foregik turen på Husum torv og i forbindelse med Ocean day som lå om onsdagen. World Ocean Day er en ngo, som arbejder for et renere hav og fremtid for os alle. Det markerer de hvert år ved at opfordre folk til at samle affald fra gader, stræder og strand, så det ikke havner i havet.

Kl. 10 stod jeg klar med snappere, handsker, poser og alt hvad der ellers var brug for.

Jeg havde min ældste datter, Agnes og hendes veninde, Christina med.

Vi fik hjælp af René Larsen, som har boet i Husum siden starten af 70’erne og som ofte sidder på torvet og nyder livet og vejret.

Han og jeg fik en dejlig snak om hvad vi mener og ønsker der kunne gøres for at komme noget af alt affaldet til livs. Især skodder er et evigt og meget stort problem. Vi snakkede om at det kunne være rart hvis der fra politisk side kom pant på skodder. Lidt i stil med flaskepanten. Evt. kunne de opstillede askebægre laves om til en automat, hvor man kan ’pante’ sine skodder.

Det ville også være rart hvis tobaksfirmaerne blev tvunget til at finde miljøvenlige alternativer til plastik i deres filtre.

Der var én ting René og jeg var enige om: Folk skal have lov til at ryge, hvis de vil, MEN der skal gøres noget ved problemet med skodderne (og indpakningen).

Vi nåede desværre ikke at ’rense’ hele torvet for affald og skodder på de timer jeg havde planlagt. Så der er lidt tilbage til en anden god gang.

På de timer vi var i gang fik vi samlet 8,1kg blandet skrald. Det meste af dette affald lå i buskadset.

                         

Det mest bemærkelsesværdige var et par gamle bukser og masser af ’Happy meal’-legetøj. Vi fik også samlet 2 kg skodder svarende til ca. 4000(!!!) stk. og 782g kapsler svarende til ca. 450 stk.

                         

Vi sluttede dagen af med is, sodavand og vindruer, som er blevet doneret af Lokaludvalget.

Næste affaldstur bliver lørdag den 3. Juli kl. 10-13 på Frederikssundsvej mellem Kobbelvænget og Kildebrøndevej. Begge sider hvis det kan nås.

Det bliver med spritnye og bedre snappere end hidtil. Disse er også venligst doneret af Lokaludvalget, slutter Sarah Dahlkild.