Hånden på hjertet - savner vi ikke det her ?

Jovist har vi fået en flot og imponerende svømmehal på Bellahøj – måske Danmarks flotteste. Men den pris vi måtte betale for herlighederne var stor. Kort sagt – vi mistede det gode, gamle og hyggelige Bellahøj Bad.

Kig på billederne og sæt minderne i gang. Det var den lokale oase over alle – og vi er mange, der brugte et utal af sommerdage i det dejlige friluftsbad. Og det var både før, under og efter sommerferien. Lige så snart skoletasken var smidt af hjemme i entréen, så var det fat på badetøjet og op på cyklen med kurs mod det, man havde længtes efter siden sidste besøg.

Udover flere bassiner havde vi denne dejlige grønne plet, hvor man kunne ligge og sole sig. Mange lavede simpelthen dagsudflugter med madpakke og sodavand og var på arealet, til man enten blev kaldt op eller badet simpelthen skulle lukke for den dag.

Vi havde også mulighed for at sidde og sole os på cementen foran Bellahøj hallens bagside. Og der var ikke langt til at kunne hente pølser, is og sodavand i kiosken. Det gode ved det hele var, at det var alle aldre, som hyggede sig i de dejlige omgivelser. Og vandet var jo opvarmet til de 22-24 grader, hvilket blev endnu højere, når solen stod på himlen.

I dag er der stadig mulighed for at få en dukkert i fri luft – og også at ligge på græsplænen og nyde det. Men, men – det er slet ikke så hyggeligt som i de gode gamle dage.