Husum Kirke redder julen i bydelen med et juletræ på kirkepladsen

Som det er fremgået af netavisen flere gange, får Husum ikke noget juletræ hverken på Husum Torv eller på hjørnet af Husumvej og Frederikssundsvej på grund af for lidt opbakning. Det erfarede man i Husum Kirke, der i flere år har gået og drømt om eget juletræ på kirkepladsen. Så man besluttede, at nu skulle det være – ikke mindst fordi man gerne så juletraditionen i bydelen opretholdt. Derfor kan Husum Kirke invitere på juletræstænding fredag den 1. december kl. 17.00 på Korsager Allé 14. 

                                 

– I forbindelse med planer om renovering af kirkepladsen, er det blevet muligt, og da vi erfarede, at Husum ikke ville få en juletræstænding i år, blev det aktuelt anledning til en beslutning om, at det var nu vi skulle have juletræ, fortæller sognepræst Bettina Birk Jensen til netavisen. – Vi så en mulighed for at ”redde” julen i Husum og give Husum en fælles og folkelig juletræstænding alligevel, og et fælles juletræ at samles om.

Husum og Husumvolds kirkers spire, børne og juniorkor har, ledet af kirkernes børnekorleder Christina Rindorf og akkompagneret af Husum Kirkes organist, hvert år sunget ved juletræstændingen i på hjørnet af Frederikssundsvej og Husumvej. Det ville være synd at skuffe korbørn og familier, der har set frem til en stemningsfuld juletræstænding. Såvel som alle de andre der plejer at nyde at markere julemånedens begyndelse med en juletræstænding lokalt i deres bydel.

Vi anser det for en vigtig fællesskabsstyrkende begivenhed, at mødes og ønske hinanden en god begyndelse på julemåneden, siger sognepræsten og fortsætter:

– Kirken er en folkekirke og kirkepladsen et naturligt mødested – både for dem der bruger kirken og kirkens mange kulturelle tilbud, men også for alle andre i Husum, der bare passerer over pladsen eller ind imellem tager et hvil på én af kirkens bænke.

Kirkepladsen synes som et oplagt sted at begynde julen, og kirken kan på denne måde bidrage bredt og folkeligt til bydeles fællesskab

Juletræet på kirkepladsen bliver ikke ligeså stort som de træer, der har været i de de foregående juletræstændinger i bydelen. Til gængæld er det vokset lokalt i præstegårdshaven uden brug af sprøjtemidler eller gødning, og det fældes og transporteres til kirkepladsen af Husums lokale k26 FDF’ere.

Juletræstændingsarrangementet afvikles med hjælp fra lokale frivillige, kirkens personale og finansieres af Husum Kirkes menighedsråd samt evt. øvrig lokal støtte.

Man har ikke bedt om at træet på kirkepladsen bliver Husums juletræ, men da der ikke kommer et træ andre steder i bydelen, kunne det i praksis blive det.

Juletræstændingen er ikke tænkt som konkurrerende med juletræstænding andre steder, men er foranlediget af udsigten til at Husum ikke ville få en sådan, slutter sognepræst Bettina Birk Jensen.

Og lad os så slutte med at lette på hatten overfor Husum Kirke – fint initiativ i sidste øjeblik !