Iben Høj: Himmel & Hav i Brønshøj Vandtårn på onsdag

Vand er vores mest dyrebare ressource. Det former, opretholder og påvirker vores liv. I tekstildesigner og kunstner Iben Højs udstilling, som starter på onsdag kl. 12-17 slynger stof sig som et vandløb mellem bjælker og søjler i vandtårnet og minder os om vandets skrøbelighed og kraft.

Himmel & Hav er det første afsnit af et udstillings-triptykon – Fortællinger om vand – i Brønshøj Vandtårn, hvor arkitekt og kurator Lawrence Ebelle i et tredelt udstillingsforløb sætter tanker og debat i gang omkring vores vand og vores miljø. Himmel & Hav er også en anledning til at udforske kunstneres vedvarende fascination af vand og vores forhold til det.

I udstillingen har tekstildesigner og kunstner Iben Høj fået frie hænder til at udfolde sine strikkede, rumlige udsagn inden for vandtårnets arkitektoniske ramme. Iben Høj er inspireret af naturen i sin kunstneriske praksis og med sin udstilling i Brønshøj vandtårn inviterer hun publikum ind i et poetisk fordybelsesrum, mellem himmel og hav.

Med meterlange, sarte farvetråde strikker hun et værk, der som mæandere bølger og slynger sig som et vandløb mellem bjælker og søjler i det katedrallignende vandtårn. Det delikate stof minder os metaforisk om vandets naturlige dobbelthed som kraftfuldt og skrøbeligt på samme tid. Vandtårnets armerede betons ru overflader står i kontrast til de farvede tråde og delikate, slørtynde fibre. Det strikkede møder det støbte, det håndlavede møder det masseproducerede, det bløde møder det hårde og det gennemsigtige møder det fortættede.

Vandtårnets søjler strækker sig mod himlen, mens Iben Højs poetiske værk udfolder sig vandret, bølgende som havets overflade. Spændingen mellem de to planer afslører nye voluminer af tekstil og publikum inviteres til at opleve rummets mange vinkler ved at bevæge sig rundt om og mellem søjlerne, under den strikkede himmel.

Farvekombinationer, tråde og motiver opfordrer til en leg med tilsynekomst og mellemrum og udstillingen tilbyder et sanseligt rum til refleksion over mødet mellem menneske, hav og himmel.

Hvad er der ikke på spil, hvis vi ikke værner om vores vigtigste ressource?

Arrangeret i samarbejde med Curated Works og og Forening Brønshøj Vandtårn med støtte fra Grosserer L. F. Foghts Fond, Ellen & Knud Dalhoff Larsens Fond og Brønshøj-Husum Lokaludvalg.