Informationsaften i HF-Centret Efterslægten mandag aften

Det er fastslået i statistikker og undersøgelser. HF-uddannelsen og især HF-Centret Efterslægten har en særlig evne til at løfte sine kursister fagligt frem mod en god studentereksamen. Og der er mange valgmuligheder: HF med idræt, med frivilligt socialt arbejde, med fokus på film og musik i New York, og meget mere. På mandag den 18. januar kl. 19 løfter det populære HF-Center ved Bellahøj sløret for sine mange uddannelsestilbud og inviterer alle interesserede til informationsaften.

KursisterNuværende kursister på Efterslægten på vej mod studenterhuen. 

– Det jeg vil fremhæve som det bedste på Efterslægten, det er lærerne. Sådan siger Mathias på en video, som Efterslægten netop har offentliggjort. Og nu får alle interesserede mulighed for at møde ikke bare lærerne, men også for at høre om Efterslægtens mange uddannelsestilbud.

– Vores informationsaften er en rigtig god måde for interesserede, kommende HF-kursister – og deres forældre – at få en ”hands on” oplevelse af, hvad en HF-uddannelse er, fortæller Ole Sylvest, som er studievejleder på Efterslægten og arrangør af informationsaftenen. – Vi lægger vægt på at komme i dialog med de kommende ansøgere og ikke bare smide en masse information og reklame i hovedet på dem, og vi har syv forskellige udgaver af den toårige HF-uddannelse og tilbyder 30 forskellige fag. Hvad enten man er til idræt, musik eller sundhed, vil man kunne finde en HF-klasse, der passer, og vi har også klasser specielt for voksne eller for elever, der har været på efterskole, Så der er helt sikkert noget for enhver, forsikrer Ole Sylvest.

HF der virker

Der er klar dokumentation for at HF-undervisningen virker. Det fortæller Efterslægtens rektor, Anne Frausing. – Gennem de seneste tre år har Efterslægtens kursisters eksamensresultater været blandt de allerbedste i hele landet, og helt nye undersøgelser viser også, at HF er den gymnasiale uddannelse, der er bedst til at ”løfte” de unge. Hvad enten man kommer fra en familie med tradition for uddannelse eller fra en familie, hvor hverken forældre eller bedsteforældre tog en studentereksamen, er HF bevisligt den bedste ungdomsuddannelse – ikke mindst for drengene! fortæller en tilfreds – og åbenlyst stolt rektor.

Mange vil på Efterslægten

Sidste år måtte HF-Centret udvide kapaciteten fra 8 til 9 1. HF-klasser, og der er fortsat pres på for at komme ind på den eftertragtede uddannelse. – Efterslægten fylder 230 år til marts, men vi er i dag et topmoderne uddannelsessted, fortsætter Anne Frausing. – Lige fra begyndelsen har Efterslægten været kendt for at gøre sine uddannelser anvendelsesorienterede – både hvad angår undervisning og uddannelsestilbud. Så det undrer ikke, at skolen år efter år er det mest søgte HF-kursus i København. Det er eftertragtet at være efterslægter! Så vi glæder os til at byde nye årgange af HF-studerende velkommen på mandag.

Informationsaften1

Der er trængsel om pladserne, når Efterslægten indbyder til informationsaften – nu på mandag kl. 19.

Ole Sylvest supplerer: – Med stigningen i ansøgertallet til HF og trods den ekstra klasse i 2015, må vi faktisk hvert år sige nej til en hel del ansøgere. Derfor kan det være en rigtig god idé at samle informationer og indtryk og at få taget sin beslutning i god tid. Og på mandag er der så mulighed for at blive klogere og tage beslutningen, fortæller han og fortsætter: – Der ingen grænser for, hvad HF kan føre til – det er det fantastiske ved uddannelsen. Vi har tidligere kursister, der er i gang med en karriere i politiet, andre er sygeplejersker og fysioterapeuter, mens andre igen studerer på seminariet eller universitetet. ”Men,” tilføjer han, – det forudsætter, at man er klar og møder med den rette indstilling og arbejdsomhed – for selvfølgelig kræver det noget at tage en gymnasial uddannelse på to år. Derfor er kravet, at man har 10. klasse eller en anden tilsvarende uddannelse efter 9. klasse for at blive optaget på HF.

Alle er velkomne

Rektor Anne Frausing ser sammen med sit engagerede personale frem til at åbne dørene for alle interesserede til informationsaftenen på mandag den 18. januar kl. 19:00 i Nobis, Efterslægtens Idrætshus. – Jeg glæder mig til at møde næste årgang af kursister, og vi glæder os til at vise Efterslægten frem og informere om vores uddannelsestilbud. Jeg kan desuden afsløre, at der også bliver tid til lidt underholdning og en lille forfriskning. Alle er velkomne i Nobis her på Efterslægtsvej 5, slutter hun.

Alt er således klar til at tage imod studenterårgang 2018 – det hele begynder til august.