Intimt publikumsmøde med Jomi venter torsdag aften i Brønshøj

Lige siden 00’erne har Jomi været toneangivende på den alternative musikscene, og på torsdag den 16. november kl. 20 rammer Jomis Livets pil-turne Brønshøj.

Bag navnet Jomi finder man Signe Høirup Wille-Jørgensen, som i nu mere end 25 år har ladet sin ofte kompromisløse og altid søgende kunstneriske sjæl folde sig ud i alverdens afskygninger på den danske musikscene, i kunstens verden og indenfor film, radio og teatermusik.

Senest leverede hun lydsiden til TV-serien Dansegarderoben blandt andet med en betagende version af Anne Linnets Smuk og dejlig.
Musikmagasinet Gaffa har kaldt hende “en af dansk musiks mest interessante personligheder” og med god grund. Jomi har altid været eksperimenterende, og bevæget sig ubesværet og nysgerrigt i grænselandet mellem forskellige genrer: fra støjrock med en jazzet vibe til indiepop via bigband-arrangementer. Kendetegnende er det høje niveau og det ambitiøse kunstnerisk udtryk. Jomis sange og stemme står klarere som aldrig før. De poetiske tekster går lige i hjertekulen og griber ud efter lytteren. Uanset om emnerne er kærlighed, samtykke eller storbyens dødedans.

Ligesom en god bog kræver lidt af sin læser, belønner det sig også at dykke ned i Jomis musik og tekstunivers. Ikke mindst denne aften i Kulturhuset Pilegården, hvor hun går scenen i et stærkt trioformat, som tæller jazztrommeslageren og improvisator Kresten Osgood og den skotske multiinstrumentalist Luke Sutherland. Sidstnævnte var en del af Jomi Massage-holdet tilbage i 00’erne. Han har taget sin violin og guitar med på Livets Pil-touren, som for nyligt rundede VEGA og denne aften lander i Brønshøj.

En nærmest selvantændeligt intimt, levende publikumsmøde venter i Pilegården. Billetter til blot 100 kr. fås på Pilegårdens hjemmeside.
Koncerten er støttet af Statens Kunstfond og Københavns Musikudvalg