Ja vi er mange, der er lamslået over Brønshøjs skæbne

Der skal da ikke lægges skjul på, at Grundlovsdag 2021 fik en meget grim plet, da kendsgerningen efter kampen i Næstved stod klart – Brønshøj ryger ud af divisionsfodbolden efter 76 år. Det var som om, hjernen ikke rigtigt ville fatte det. Nuvel vi har haft en hel sæson til at forberede chokket, for det har bestemt ikke kørt for de sortgule hverken i efter- eller foråret, men alligevel.

     

Et billede fra efteråret hvor BB-spillerne gør klar til kamp

Tankerne går også tilbage til de storhedstider, BB trods alt har haft gennem de mange år. Første gang klubben kom i landets bedste række, også anden og tredje gang – det har bare været fantastisk. Netavisens redaktør har selv været med på tætteste hold i flere år startende i 1980, hvor BB faktisk også lå i nedrykningsfare i den daværende 3. division. Men de næste par år fik vi vendt bøtten, og så var BB pludselig tilbage i 1. division. Har lå man i fem år og opnåede en 5. plads som klubbens bedste placering nogensinde. Hold da op hvor Memory Lane melder sig. Der er de mest utrolige minder, og de dukker op på stribe. Helt tilbage til dengang, Vanløse Idrætspark blev droppet som hjemmebane, og man begyndte at spille på Tingbjerg Ground, som dengang bare var en indhegnet græsplæne og nogle cement ståtribuner på den ene side. Være med til at følge den videre udvikling var en uforglemmelig oplevelse. Det nye klubhus, den nye tribune, lysanlægget, de nye kunststofbaner osv. osv.. Faktisk har BB gennem tiden opnået at have faciliteter, som mange superligaklubber ville misunde.

                                                 

Og så frem til i dag, hvor vi skriver 2021 og den stolte linje på klubbens hjemmeside – divisionsfodbold siden 1945 – skal stryges. På visitkortet skal der stå Danmarksserien fremover, og det er egentlig en mærkelig tanke, at var Husum blevet oppe, så ville de ligge i samme række som Brønshøj. Totalt uvirkeligt og dog – det kunne være sket.

Selvfølgelig skal BB tilbage til divisionsfodbolden, men man skal nu ikke tro, det bliver så let endda. Der er mange omegnsklubber, som virkelig har grøde i tingene. Og nogle af dem har tilmed økonomi bag. Det bliver en lang og sej kamp. Spørgsmålet vil også melde sig, om BB nu fortsat er en så attraktiv klub, at den kan tiltrække nye og gode spillere. Det er et kæmpe arbejde, der venter forude.

I de over 40 år netavisens redaktør har skrevet om fodbold i 2700, har det aldrig været så sørgeligt og svært, som lørdag den 5. juni at skulle skrive om Brønshøjs skæbnekamp i Næstved. Den trak virkelig tænder ud.

Men sket er sket, og nu må vi bare forberede os på de nye tider.

Go for it Brønshøj !

netavisen 7. juni 21 kl. 9.30