Juletræet i Husum tændes lørdag den 26. november !

Netavisen kunne forleden fortælle, at Brønshøj Torvs juletræ tændes fredag den 25. november, og i dag kan vi komme i yderligere julestemning ved at informere om, at juletræet i Husum tændes dagen efter lørdag den 26. november, og det bliver med både børnekor, julemand og godteposer.

Sådan så det ud sidste år, da julemanden steg til vejrs og tændte bydelens juletræ

– Det sker helt på den traditionelle facon, fortæller Johnnie Jørgensen, Husum Special Optik, som er den ene halvdel af Husum Juletræs Forening. Sammen med Klaus Juhl, Husum Glarmester, har han bestridt dette vigtige job i efterhånden mange år.

Juletræet i Husum er en tradition, som går 40 år tilbage, og som er en fast start på julen. De seneste år har det stået på hjørnet af Frederikssundsvej og Husumvej, overfor Føtex, og det gør det også i år.

– Vi er naturligvis klar over, at der i disse tider skal spares på elforbruget, og derfor har vi i juletræsforeningen besluttet at reducere antal brændetimer for LED lyskæderne på juletræet, fortæller Johnnie Jørgensen. –  I forvejen bruger det meget lidt strøm, da der er tale om nye kæder. Forbruget i hele julemåneden forventes at være 175 kroner ved lidt nedsat brændetid.

– Vi håber, juletræet som sædvanlig kan være et lyspunkt i julemånedens mørke tid.

Det plejer altid at være meget festligt, når træet tændes

Der er sikkert en del, som tænker over, hvor meget et 12 meter højt juletræ egentlig koster. Og det er ikke billigt, kan vi indlede med at sige. Træet skal jo hentes i en skov på Midtsjælland, fragtes med lastbil til Husum, tilpasses en sokkel i jorden, og så skal der hænges lyskæder på med en lift. Og når julen er overstået, skal der ryddes op igen. Så samlet for hele pakken koster det 45.000 kroner !

Men heldigvis har Brønshøj-Husum Lokalråd været meget positiv i den forbindelse og har bevilliget hele beløbet til juletræet.

Og når vi nu er inde på det økonomiske, så må vi sige, at der i lokalområdet er flere meget positive erhverv, som også støtter flot op om arrangementet i forbindelse med træets tænding.

Af disse positive støtter kan vi bl.a. takke Føtex, Radiometer, Pejsegården, Skousen Hvidevarer, Garant Tæpper, MIK M. Tøjmand med flere for, at det hænger sammen økonomisk. Vi taler her om ca. 10-12.000 kroner for lydmand, julemand, orkester og lidt til hjælpere, når vi regner det hele sammen.

            Johnnie Jørgensen t.v. og Klaus Juhl

– de to julenisser på billedet – får ikke et bøjet søm for arbejdet med at få bydelens juletræ på plads.

– Vi indrømmer, at det er temmelig tidskrævende, men vi gør det ud fra, at nogen skal gøre det for at holde traditionen ved lige. Der er en masse mailkorrespondance for at få det hele på plads, og så skal sendes ansøgninger til kommune, politi osv..

Men vi gør det med glæde og ser frem til at byde alle velkommen til tændingen lørdag den 26. november, hvor musikere varmer op fra kl. 16.30. Selve arrangementet starter kl. 17.00.

I år kommer børne og ungdomsborgmester  Jakob Næsager og holder en lille juletale inden julemanden kommer.

Så til alles beroligelse, så bliver det atter jul i Husum, som det pleje at blive, slutter Johnnie Jørgensen.

netavisen onsdag den 9. november kl. 22.00