Kæmpe opmuntring for Tingbjerg - er strøget af ghettolisten !

Tingbjerg har i årevis været betragtet som ghetto og parallel samfund, men det slutter nu. En årelang kamp for at give Steen Ejler Rasmussens fantastiske bebyggelse retfærdighed, ser nu endelig ud til at være lykkedes. 

Det sker blandt andet ved, at man har lavet nybyggede rækkehuse, har opført nye og lækre ejendomme med moderne og tids varende butikker.

Selve området med mosen liggende lige ved siden af har altid været attraktivt, men desværre har sammensætningen af utallige nationaliteter gjort, at der ikke altid har været lige roligt. Nu ser det imidlertid ud til, at ny tilkomne beboere og øvrige tiltag har gjort, at tingene er ved at falde til ro. Lige det mange har sukket efter og ventet på med længsel.

I flere har bydelen optrådt på forskellige regeringers lister over ghettoer, hårde ghettoer og parallelsamfund. Det har bevirket, at Tingbjerg er blevet omfattet af vidtgående tiltag fra den såkaldte ghettopakke, som blev vedtaget i 2018.

Et af dem handler om, at der maksimalt må være 40 procent almene familieboliger i 2030. Og mens man river boligblokke ned i andre udsatte boligområder som Gellerup og Vollsmose og for at leve op til dette krav, har man i Tingbjerg valgt at fortætte området med nybyggeri – herunder de private rækkehuse.

Et stort tillykke til Tingbjerg !