Musik til adventstiden i Brønshøj Kirke – mens vi venter på julen.

Adventstiden er i kirken en ventetid, hvor man venter på julen og fødslen af det lille Jesus barn. Mange komponister har gennem tiden komponeret netop til denne forventnings- og eftertænksomhedens tid. Torsdag den 3. december kl. 17.00 er der ved en fyraftenskoncert mulighed for at høre hvordan Johann Sebastian Bach fortolkes i netop denne tid.

Organist Bente Kiil Toftegaard spiller nogle af Bach store orgelkoraler over salmerne der knytter sig til adventstiden. Bla. ”Zions vægter hæver røsten”, ”Fryd dig du Kristi brud” og ”Kom, hedningers Frelsermand”. Musikken er både indadvendt og kontrastfyldt. Adventstiden er fra gammel tid en bods-tid hvor teksterne til søndagens gudstjenester er ret så alvorlige og dramatiske. Det står i stor kontrast til al julefejringen som også foregår hele december.

Når Bach kombinerer sine store harmoniske udtryk med både drama og inderlighed opstår der dyb musik som bringer publikum et andet sted hen, så kom og få en stille stund i Brønshøj Kirke. Som inspiration fra 1. søndag i advent med fest og glæde spiller Bente Kiil Toftegaard også Bach Præludium og Fuga i G-dur som er sprudlende og udadvendt.