Kontant svar fra borgmester Jens-Kristian Lütken vedr. vandrerhjemmet på Bellahøj. Det er slut !

Det er da helt klart, at netavisen på grundlag af de mange reaktioner, der er kommet på vores artikel i forbindelse med lukningen af Bellahøj Vandrerhjem har bedt om en kommentar fra beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken, V..

Den har vi fået hurtigt, og den er meget kontant. må man sige.

 

Borgmesteren udtaler:

– Det er et enigt økonomiudvalg som har vedtaget at opsige kontrakten med vandrehjemmet. Som borgerlig politiker er jeg dybt rystet over, at Københavns Kommune i årevis har stillet bygningen ganske gratis til rådighed til drift af et vandrehjem.

              borgmester Jens-Kristian Lütken, V.

 

Det er på ingen måde en kommunal opgave, når der findes masser af private, som driver tilsvarende typer overnatning uden at få støtte fra de københavnske skatteydere. Jeg vil langt hellere bruge skattekroner på drift af vores kernevelfærd som eksempelvis daginstitutioner, skoler og vores plejehjem – fremfor at støtte et vandrehjem som drives i konkurrence med private aktører, slutter borgmesteren.

Dermed er det bekræftet, at det snart 70 årige gamle vandrerhjem kører på sidste vers til stor sorg for mange i bydelen. Man kan så gruble lidt over, om de alternativer borgmesteren nævner, som man fremover vil bruge hjemmet til nu også holder, eller man har andre planer med stedet.

Skulle Københavns Kommune endelig have gjort noget, som måske kunne give lidt mening, så kunne vandrerhjemmet f.eks. være brugt som spejderhus, i stedet for den jernbunke, som nu ligger på vandtårnsgrunden, og som kostede godt 12 millioner kroner.

Der er godt nok mange ting, som sker og er sket fra Københavns Rådhus, som vi almindelige ikke fatter en dyt af.