Korsager Skole får 5.000 kr. til spil og leg fra Skolemælkslegatet

En donation fra Mejeriernes Skolemælkslegat gør Korsager Skole i Brønshøj i stand til at købe bolde samt andet tiltrængt legegrej til en nedslidt skolegård.

Siden den første uddeling i 2013 har Mejeriernes Skolemælkslegat givet mange tusind børn oplevelser og viden.

Skal vi sjippe, eller vil du hellere spille boldtennis? Børnene på mellemtrinnet på Korsager Skole i Brønshøj får snart en del aktiviteter at vælge imellem i frikvarteret. Skolen har nemlig fået knap 5.000 kr. til køb af bolde og andet grej, der kan give eleverne lyst til at komme ud og røre sig. Det er tiltrængt, da skolegårdens legeredskaber er nedslidte.

– Derfor søger vi om 4.968 kr. til køb af fodbolde, sjippetov, bordtennissæt og andet udstyr, som støtter fysiske og sociale aktiviteter i skolegården. Der er brug for, at eleverne kommer udenfor, rører sig og får positive oplevelser med hinanden på tværs af klasser og årgange, skriver Solveig Engberg fra skolebestyrelsen på Korsager Skole i sin ansøgning til Skolemælkslegatet.

Legatet uddeles to gange årligt af Mejeriernes Skolemælksordning og støtter projekter og aktiviteter, som gavner skoleelevers fællesskab, sundhed og læring gennem leg og aktiv deltagelse. Sagt på godt dansk: tiltag der giver sunde og glade børn.

Ekstra oplevelser og viden
Der var stor interesse for at komme i betragtning til legatmidlerne. Således var der 918 ansøgninger i den bunke, som et dommerpanel vurderede i begyndelsen af november. Det store antal glæder Jan Hermansen, leder af Mejeriernes Skolemælksordning:

– Det er dejligt, at så mange skoler har lyst til at lave projekter, som kan gøre en forskel for rigtig mange elever. De 41 projekter, vi har valgt at støtte, giver eleverne oplevelser og viden, som de måske ellers ikke kunne få. Der var mange andre gode ansøgninger, så vi kan kun opfordre dem, der ikke kom i betragtning, til at søge igen, når vi uddeler en ny portion legatmidler til foråret.

Forældre donerede 59.000 kr.
Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd, hvis skolen er med i skolemælksordningen. Ved den nylige uddeling i begyndelsen af november blev der doneret beløb fra 900 kr. op til maksimumbeløbet på 5.000 kr. fra en pulje på 159.000 kr.

Heraf kommer 59.000 kr. fra forældre, der ved ændringer af deres abonnementer på skolemælk valgte at donere deres tilgodehavender til Skolemælkslegatet.

– Det er meget generøst og en fantastisk gestus, som betød, at vi kunne imødekomme flere ansøgninger fra skoler end vanligt, siger Jan Hermansen.

_____________________________________________________________________________________

FAKTA OM SKOLEMÆLKSLEGATET

  • Skolemælkslegatet uddeles to gange årligt – i foråret og efteråret – fra en pulje på i alt 200.000 kr.
  • Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd, hvis skolen er med i skolemælksordningen.
  • Bag legatet står Mejeriernes Skolemælksordning, som cirka 1.400 skoler over hele landet er med i.
  • Hver dag får omkring 100.000 skolebørn frisk, kold skolemælk.
  • Læs mere om Skolemælkslegatet her (edutainmenthuset.dk/skolemaelkslegatet/)

_____________________________________________________________________________________

netavisen 24. november kl. 15.55