Kun De Konservative stemte imod letbanen torsdag aften i Borgerrepræsentationen

Torsdag aften stemte Borgerrepræsentationen om, hvorvidt alt arbejdet med letbane i Brønshøj skal stoppes. Det viste sig, at kun De Konservative stemte for at stoppe projektet, mens de øvrige partier stemte for at fortsætte. Netavisen har talt med Jakob Næsager, Gruppeformand og politisk leder, C, Borgerrepræsentant, og han kunne berette følgende fra afstemningen.

– Vi konservative havde foreslået, at København meddeler regeringen, at vi IKKE ønsker letbane i København.
Regeringen har besluttet at undersøge muligheden for en letbane fra Nørrebro station via Frederikssundsvej og gennem Vestvolden til Gladsaxe. Vi konservative ønsker ikke nogen letbane, da den vil tage plads på Frederikssundsvej – forventeligt med en perron inde midt på vejen og med hegn til afskærmning på begge sider af letbane af hensyn til trafiksikkerheden. Det vil give en “Berlinmur” ned gennem Brønshøj og Husum.
Vi havde to afstemninger – den første om, at regeringen skal stoppe alt videre arbejde med letbane til Brønshøj, og den anden om at stoppe alt videre arbejde med letbane i København. Ved begge afstemninger var det kun konservative, der vil have alt arbejdet med letbane stoppet. Alle øvrige partier vil arbejde videre med at undersøge en letbane til Brønshøj.
Det er påfaldende, at en stribe partier på vælgermøder i Brønshøj og Husum taler positivt om en Metro til Brønshøj, men arbejder videre med en letbane. Vi konservative melder klart ud, at vi på ingen måde ønsker en letbane til Brønshøj, for hvis først der kommer en letbane, så får Brønshøj og Husum aldrig en Metro, slutter Jakob Næsager.